breaking news Νέο

Σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση του ΙΝΕΠ - Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης συμμετείχε το προσωπικό του ΣΚ Βέροιας

Σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση του ΙΝΕΠ - Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης συμμετείχε το προσωπικό του ΣΚ Βέροιας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας συμμετείχε σε πενθήμερη εξ αποστάσεως  εκπαίδευση (01/06 - 05/06/2020) του ΙΝΕΠ - Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με θέμα: Όψεις της έμφυλης Βίας: Το φαινόμενο της Εμπορίας Γυναικών και της Διεθνούς Σωματεμπορίας (trafficking).

Οι συμμετέχοντες-ουσες ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη/εξάπλωση της εμπορίας ανθρώπων, για τις διαφορετικές όψεις/μορφές/διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο καθώς και  για το ισχύον  θεσμικό πλαίσιο/ πολιτικές που εφαρμόζονται  και τέλος  για τη Συμβουλευτική υποστήριξη και ενδυνάμωση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο Διεθνή Σωματεμπορία (trafficking) και τι περιλαμβάνει.

O  όρος  trafficking περιλαμβάνει τη στρατολόγηση, μεταφορά, μετακίνηση, εγκατάσταση ή παραλαβή προσώπων μέσω της χρήσης απειλής, βίας, ή άλλων μορφών εξαναγκασμού (απαγωγή, δόλος, εξαπάτηση, παραπλάνηση, κατάχρηση εξουσίας ή ευάλωτης θέσης, καθώς και με την παροχή χρημάτων ή ωφελημάτων για να επιτευχθεί η συναίνεση) με σκοπό την εκμετάλλευση.

Μορφές του trafficking είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπορία ανηλίκων, καταναγκαστική εργασία, εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, στρατολόγηση σε ένοπλες συρράξεις, εμπόριο οργάνων - κυττάρων- ιστών, εξαναγκαστικοί γάμοι, δουλεία χρέους ή μισθωμένη δουλεία.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας εξυπηρετεί από τον Οκτώβριο του 2013 κάθε γυναίκα που υφίσταται οποιασδήποτε μορφής βία καθώς και θύματα trafficking με σκοπό να ενδυναμώσει και να στηρίξει ψυχολογικά , κοινωνικά και νομικά κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ευάλωτη θέση.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α
Τηλ. Επικ.: 2331065304
mail: isotita@veria.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής