breaking news Νέο

Ταχύτερη και δικαιότερη δανειοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους υπουργούς

Ταχύτερη και δικαιότερη δανειοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους υπουργούς

Να «τρέξει» γρηγορότερα, δικαιότερα και αποτελεσματικότερα το Πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με την ευρύτερη δυνατή στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ζητάει με Ερώτησή του από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Οικονομικών ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως σημειώνει, οι υπερβολικές εγγυήσεις που ζητούν οι Τράπεζες προκαλούν έντονο προβληματισμό σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που αποκλείονται από τη δανειοδότηση, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για αφαίρεση των ποσών από όσες Τράπεζες δεν ανταποκρίνονται γρήγορα στους στόχους τους.

Την ίδια ώρα, τα λάθη και οι παραλείψεις σε χιλιάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ υποχρεώνουν την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να επιστρέψει τους φακέλους των ενδιαφερόμενων στην εκάστοτε τράπεζα, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Ημαθίας, να χάνεται πολύτιμος χρόνος  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και εκταμίευσης των χρημάτων.

Τονίζει δε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη διεύρυνσης και ελαστικοποίησης των όρων χρηματοδότησης προκειμένου να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις εν μέσω βαθιάς ύφεσης λόγω της πανδημίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής