breaking news Νέο

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας: Διατηρούνται στα ίδια επίπεδα και το 2018 οι περισσότεροι δημοτικοί φόροι

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας: Διατηρούνται στα ίδια επίπεδα και το 2018 οι περισσότεροι δημοτικοί φόροι

59 θέματα υπήρχαν στην ατζέντα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας, που συνεδρίασε την Τρίτη (στις 11 π.μ.). Όσον αφορά στους δημοτικούς φόρους για το 2018, που ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, εκτός μερικών μεταβολών, να τους διατηρήσει στα ίδια επίπεδα , θέτοντας την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, οι αλλαγές έγκειται στα εξής σημεία :

• Στο φόρο φωτιζόμενης επιφάνειας το τέλος θα είναι το ίδιο σε όλο το Δήμο. Συγκεκριμένα, ο φόρος θα είναι 0,084 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τις στεγαζόμενες επιφάνειες και 0,042 ευρώ για τις μη στεγαζόμενες. Η νέα τιμή σε άλλες περιοχές αυξάνει το ύψος του φόρου και σε άλλες το μειώνει. Για παράδειγμα, στη Βέροια η τιμή ήταν 0,07 ανά τετραγωνικό μέτρο.

• Μείωση προτείνεται στο φόρο χρήσης πεζοδρομίου και δημοτικών χώρων. Συγκεκριμένα, από τα 90 € ανά τετραγωνικό μέτρο, η τιμή θα μειωθεί στα 80 €.

• Σ' ό,τι αφορά στο τέλος διαφήμισης, με την αλλαγή του νόμου ο Δήμος δεν θα εισπράττει χρήματα από τις διαφημίσεις στα λεωφορεία.

• Αναφορικά με τα τέλη άρδευσης, αν και η πρόταση της υπηρεσίας έκανε λόγο για αύξηση 7%, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν στις ίδιες τιμές τα τέλη και επιπλέον να εντείνει την προσπάθεια είσπραξης οφειλών περασμένων ετών, για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας άρδευσης.

• Τέλος και σ' ό,τι αφορά στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων της Βέροιας, προτείνεται η κατάργηση της φύλαξης οστών χωρίς κιβώτιο για λόγους υγιεινής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής