breaking news Νέο

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας : Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας & των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας : Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας & των δικαιωμάτων των εργαζομένων

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική κρίση, τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα «συν-εργασία» αποκαλύπτουν με απόλυτο τρόπο ότι είναι μέτρα στήριξης των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας.

Για τους μεγάλους επιχειρηματίες εξασφαλίζουν:

  • Αμέτρητο ζεστό χρήμα
  • Απαλλαγή από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους
  • Απαλλαγές και διευκολύνσεις για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Για εμάς τους εργαζόμενους: εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, εντατικοποίηση, μισθούς στο επίπεδο των επιδομάτων, κατάργηση κάθε έννοιας ΣΣΕ και σταθερής εργασίας.

Στην περιοχή μας μετράμε δεκάδες απολύσεις με την πίεση της εργοδοσίας για οικειοθελή αποχώρηση. Σε πολλούς εργαζόμενους, ενώ έληξε η αναστολή της σύμβασής τους, ο εργοδότης ούτε τους κάλεσε για δουλειά, ούτε τους ξαναέβαλε σε αναστολή, έτσι χάνουν και το επίδομα και το μεροκάματο. Σε κάποιους εργαζόμενους γίνεται προσπάθεια να αποσπάσουν μέρος ή ολόκληρο το ειδικό επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίας που ήρθαν στο Συνδικάτο υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εταιρεία τροφίμων στην περιοχή Αλμωπίας που μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχε πιέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Καλούμε κυβέρνηση, ΕΟΔΥ και ΣΕΠΕ να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς επίσης να διασφαλίσουν την υγεία, τη ζωή των συνάδελφων στη συγκριμένη επιχείρηση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνει τεστ και ιχνηλάτιση σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους.
  • Να γίνει άμεση παρέμβαση στη συγκεκριμένη εταιρεία τροφίμων από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ Έδεσσας.
  • Παροχή όλων των μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας (γάντια, αντισηπτικά, μάσκες κλπ). Να απολυμανθούν όλοι οι χώροι εργασίας.
  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, πενθήμερο – οχτάωρο.
  • Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

Το Συνδικάτο μας και εν μέσω πανδημίας δεν έμεινε σιωπηλό. Πήραμε πρωτοβουλίες α υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφων. Η δράση μας δεν ανεστάλη ούτε στιγμή, έτσι όπως ήθελε η κυβέρνηση, ήμασταν κοντά σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής