breaking news Νέο

ΚΙΝ.ΑΛ. : Ανεβάζει τους τόνους κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝ.ΑΛ. : Ανεβάζει τους τόνους κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Κίνημα Αλλαγής ανεβάζουν τους τόνους κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένουν στη στρατηγική επιλογή της αυτόνομης πορείας τους - κάτι το οποίο άλλωστε αποτελεί και απόφαση συνεδρίου - και επενδύοντας στην εξωστρέφεια.

Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια της πανδημίας, πολύ περισσότερο δε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει που ακριβώς πήγαν αυτά τα χρήματα, δημιουργεί για το ΚΙΝ.ΑΛ. ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, τονίζοντας με νόημα ότι «δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία, διαφάνεια, διαύγεια», ενώ ένα άλλο ζήτημα που τίθεται στη Χαριλάου Τρικούπη είναι και η συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, ετοιμάζεται η «Μαύρη βίβλος» της κυβέρνησης, στην οποία και θα καταγράφονται τα πεπραγμένα της, πιθανότατα χωρισμένα σε δύο σκέλη, προ και μετά καραντίνας και θα παρουσιαστούν στους πολίτες.

 

Τείχη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στρατηγική επιλογή η αυτόνομη πορεία του κόμματος

Στο ΚΙΝ.ΑΛ., βέβαια, δεν στοχεύουν μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

Και ως εκ τούτου, επιχειρεί να γίνει και πάλι ο βασικός εκφραστής της προόδου στη χώρα και να υψώσει τείχη, τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Η πρόεδρος του κόμματος, Φώτη Γεννηματά, άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πρόσφατα τη στρατηγική επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛ., που έχει να κάνει με το ότι κινείται αυτόνομα, ενώ η ίδια συγχρόνως έχει σημάνει γενικό προσκλητήριο προς όσους αισθάνονται προοδευτικοί και δημοκράτες.

Επί της ουσίας, όμως, η Χαριλάου Τρικούπη προσβλέπει στον κόσμο που εμπιστεύθηκε πρόσκαιρα στο πρόσφατο παρελθόν το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθει απογοητευμένος από τη συμπεριφορά του, όχι όμως και σε όσους «προσέβαλαν την παράταξη, για να βρουν μία καρέκλα». Και μ' αυτόν τον τρόπο η Χαριλάου Τρικούπη αποκλείει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στράφηκαν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν πολιτικά.

 

Σε ρυθμούς συνδιάσκεψης το ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει φθινοπώρου

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού, στο ΚΙΝ.ΑΛ. «βλέπουν» και προς το φθινόπωρο. Στο οποίο έχει προσδιοριστεί να γίνει η Συνδιάσκεψη του κόμματος, ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη, η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, αλλά και το πάντα υπαρκτό ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το φθινόπωρο, με τον εορτασμό, μάλιστα, φέτος της 3ης Σεπτέμβρη να είναι αφιερωμένος στη μεγάλη επιλογή που είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια ως κυβέρνηση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα είναι χωρισμένη σε τρεις άξονες :

• Απολογισμός του ΕΣΥ, με πολύ συναίσθημα και αναφορές στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

• Το ΕΣΥ στο παρόν και τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να είναι πιο λειτουργικό και έτοιμο για οποιαδήποτε ενδεχόμενο.

• Το μέλλον του ΕΣΥ, καθώς στο ΚΙΝ.ΑΛ. πιστεύουν ότι χρειάζεται ένα «νέο ΕΣΥ» και το οραματίζονται.

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής