breaking news Νέο

ΠΟΕΔΗΝ : «Πεθαίνουν» τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, εφημερίες χωρίς βασικούς γιατρούς

ΠΟΕΔΗΝ : «Πεθαίνουν» τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, εφημερίες χωρίς βασικούς γιατρούς

Το ένα μετά το άλλο τα δημόσια νοσοκομεία στην Περιφέρεια εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών ή οι κλινικές τους καλύπτονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, από έναν ή δύο γιατρούς.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο Νάουσας κλείνει η Παθολογική και Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου για πολλές ημέρες το Νοέμβριο, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στο Διδυμότειχο, τη Φλώρινα, τη Λευκάδα, την Άμφισσα, τη Λαμία, το Μεσολόγγι, την Αμαλιάδα, την Κυπαρισσία και στα νοσοκομεία των νησιών.

Η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο ως το τέλος του έτους, οπότε και θα αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα Υγείας τουλάχιστον 500 γιατροί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Οι δραστικές αλλαγές που περιέχονται στο νομοσχέδιο για το χρόνο εργασίας των γιατρών στο ΕΣΥ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε απορρύθμιση του συστήματος και σε εργασιακή εξάντληση το ιατρικό δυναμικό.
«Η κυβέρνηση καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών. Προσπαθεί με το νομοσχέδιο να μπαλώσει στα νοσοκομεία την τραγική υποστελέχωση σε γιατρούς. Δεν θα κάνει προσλήψεις, αλλά θα στύψουν τους εναπομείναντες ιατρούς», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος εκτιμά πως «υπό τη δαμόκλειο σπάθη των διοικητών των Νοσοκομείων, οι γιατροί θα αναγκάζονται να υπογράφουν τη ρήτρα για την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασία από 48 ώρες, που είναι τώρα, σε 60 ώρες. Οι εναπομείναντες ιατροί θα αναγκάζονται από το διοικητή να δουλεύουν νυχθημερόν, χωρίς να πληρώνονται. Αδιαφορούν για την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών και την αύξηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς από την τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων και την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής