breaking news Νέο

«λοξές ματιές», βιβλιοπαρουσίαση του Δ. Ι. Καρασάββα

«λοξές ματιές», βιβλιοπαρουσίαση του Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Ημαθιώτης Δημοσιογράφος και Ποιητής Φώτης Κουτσαμπάρης (γεν. Καβάσιλα 1967), συγκεντρώνει στον τόμο «λοξές ματιές» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2009), μία συλλογή εξαιρετικών Επιφυλλίδων του.

Πρόκειται για έξοχα λογοτεχνήματα, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην ομώνυμη στήλη της μηνιαίας πολιτιστικής εφημερίδας «Πολιτισμικά» των Εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία της Θεσσαλονίκης. Ο Φώτης Κουτσαμπάρης γράφει στην συγκεκριμένη εφημερίδα από το 1996, αλλά στον παρόντα τόμο συγκεντρώνει κείμενα της περιόδου 2003-2008, και θεωρεί το βιβλίο του κάτι σαν «μηνολόγιο» ή «καλαντάρι».

Ο Φ. Κουτσαμπάρης, με ευαισθησία και έμπνευση χειρίζεται το πλούσιο λεξιλόγιό του, και αναδεικνύει έξοχα τις εικόνες, τα συναισθήματα, ακόμα και τις γεύσεις. Σε μία παράλληλη ανάγνωση γίνονται αντιληπτά κι άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την γραφή του συγγραφέα. Στοιχεία όπως οι προσωπικές ενατενίσεις, οι ενδοσκοπήσεις, οι αλήθειες ή και το ψέμα των στιγμών, που αποκαλύπτουν γνώση και εμπειρία, και εντέλει αποτυπώνουν όψεις και πλευρές της ίδιας της ζωής.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής