breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Θεσσαλονίκη: Γέμισαν με τηγανητά αβγά οι δρόμοι της

Τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Βασ. Όλγας καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης έχουν γεμίσει με γκράφιτι από τηγανητά αβγά, που απευθύνονται σε όσους περπατούν στο δρόμο σκυμμένοι, κοιτώντας συνήθως το κινητό τους. «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης, η «eggonyourway».

Εξηγώντας το κίνητρό της, σημειώνει: «Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αβγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αβγό!», λέει και περιγράφει πώς «γεννήθηκε» η ιδέα.

*****

• Αεροπλάνο προσγειώθηκε λόγω νεύρων χωρισμένης γυναίκας

Αλκοόλ, νεύρα, ερωτικά δράματα και πτήσεις, καλό είναι να μην συνδυάζονται...

Και η απόδειξη έρχεται από την Κίνα, όπου σε μια εσωτερική πτήση στη χώρα μια κοπέλα υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισε να χτυπάει με δύναμη το παράθυρο του αεροπλάνου με σκοπό να το σπάσει.

Αφορμή ήταν ένα μύνημα από τον σύντροφό της που της ζητούσε να τον αφήσει ήσυχο και ότι η σχέση τους έχει τελειώσει.

Άφωνοι οι επιβάτες είδαν την νεαρή Κινέζα να χτυπάει με μπουνιές το παράθυρο και να δημιουργεί ρωγμές, και να θέτει σε κίνδυνο όλο το πλήρωμα, γιατί αν έσπαγε υπήρχε κίνδυνος για πτώση του αεροπλάνου.

Η κοπέλα ακινητοποιήθηκε, και ο πιλότος προσγείωσε το αεροπλάνο σε ένα επαρχιακό αεροδρόμιο πριν τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή.

*****

• Αλκοολική μαϊμού σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους 249 επειδή δεν έβρισκε να πιει

Μια αλκοολική... μαϊμού μετατράπηκε σε δολοφόνο επειδή δεν είχε πρόσβαση σε ποτό. Η μαϊμού ακούει στο όνομα Kalua και υπήρξε το κατοικίδιο ενός άνδρα στην Ινδία, ο οποίος της έδινε να πίνει κανένα ποτό.

Όταν όμως ο ιδιοκτήτης της πέθανε, έπαψε να έχει κάποιον που να την προμηθεύει αλκοόλ και αναγκάστηκε να ζήσει στον δρόμο. Εκνευρισμένη στην αναζήτηση λίγου αλκοόλ, επιτέθηκε σε 250 ανθρώπους τους οποίους δάγκωνε με μανία. Ένας από αυτούς κατέληξε από τα τραύματά του.

Η μαϊμού αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κανπούρ. Οι ζωολόγοι που την εξέτασαν δεν ανακάλυψαν μόνο την εξάρτηση της από το αλκοόλ, αλλά και το ότι δεν ήθελε να τρώει λαχανικά. Έτσι έφτασαν στο συμπέρασμα, ότι η μαϊμού πρέπει να τρεφόταν με κρέας, κάτι που συνέβαλε ακόμα περισσότερο στο θυμό της.

Το ζώο είχε επίσης την τάση να επιτίθεται σε θηλυκά ζώα ή σε άλλους πιθήκους που βρίσκονταν στο ίδιο κλουβί. Η απόφαση λοιπόν ήταν ο Kalua να παραμείνει κλειδωμένος μέσα σε ένα κλουβί στο ζωολογικό κήπο για το υπόλοιπο της ζωής του. Οι κατηγορίες πάντως που αντιμετωπίζει είναι σοβαρές. Ληστεία, απαγωγή και δολοφονία.

*****

• Γιγαντιαία “αλεπού” στο Ρότερνταμ

Συχνά, οι κάτοικοι της συνοικίας Bospolder-Tussendijken στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας εντοπίζουν αλεπούδες να περιφέρονται στους δρόμους τη νύχτα. Τώρα, ο Ολλανδός καλλιτέχνης Florentijn Hofman έδωσε σε μία από αυτές ένα μόνιμο σπίτι: εγκατέστησε την «Bospolder Fox», με μια ροζ πλαστική σακούλα στα σαγόνια της, να εποπτεύει ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι της συνοικίας. Και μοιάζει να ρωτά: «Κάτι έχει κλέψει; Μαζεύει τα σκουπίδια; Ή, μόλις επέστρεψε από ένα αγοραστικό ξεφάντωμα;»

Σύμφωνα με το Colossal, ο Hofman επισημαίνει ότι η εγκατάσταση υπενθυμίζει στους κατοίκους της περιοχής να είναι πρόθυμοι οικοδεσπότες, καθώς «πολλοί έχουν αναπτύξει μια τρυφερότητα για αυτούς τους άγριους εισβολείς». «Η αλεπού είναι ένας παρείσακτος, ένα όλο χρώμα και χάρη νυκτόβιο ζώο, που δίνει μια ρομαντική νότα σ' αυτή την ιστορία. Και ο ρομαντισμός είναι μια νοσταλγία, οικεία στους νεοφερμένους στην πόλη. Ως επί το πλείστον, οι κάτοικοι του Ρότερνταμ έρχονται από αλλού και τόσο αυτοί όσο και η αλεπού αναζητούν στην πόλη μια καλύτερη ζωή. Άρα, το Ρότερνταμ πρέπει να έχει τις πύλες ανοιχτές στη φύση, στους νεoφερμένους και σε νέες προοπτικές».

Η «Αλεπού» του Hofman σχεδιάστηκε για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν ανάμεσα στα πόδια της και για να προσφέρει προσωρινό καταφύγιο στους περαστικούς, σε περίπτωση ξαφνικής νεροποντής. «Το νυκτόβιο πλάσμα με τα βελούδινα πέλματα δεν ανήκει σε ένα τακτοποιημένο παρκάκι, αλλά γλιστράει μέσα από τις σκιερές σχισμές της πόλης» τονίζει ο καλλιτέχνης.

*****

• Απίθανες «κινητές μπιραρίες» στο Άμστερνταμ!

Τι μυαλό! Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι λάτρεις της μπίρας και του ποδηλάτου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας προκειμένου να συνδυάσουν τις δύο μεγάλες τους αγάπες: μπίρα και ποδήλατο!

Οι πρώτες «κινητές μπιραρίες» έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλης, κλέβοντας αμέσως τις εντυπώσεις. Τα γνωστά πλέον «beer bike» κυκλοφορούν παντού στους δρόμους, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Οι περίφημες «ποδηλατο-μπιραρίες» μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 12 «πελάτες», οι οποίοι κάθονται σε σκαμπό γύρω από το «μπαρ», ενώ ο ιδιοκτήτης έχει διπλή… αποστολή: Εκτελεί χρέη οδηγού του ποδηλάτου, όταν η μπιραρία κινείται στο δρόμο, αλλά και μπάρμαν, γεμίζοντας τα ποτήρια των πελατών όταν σταθμεύει σε κάποιο σημείο.


• Αεροπλάνο προσγειώθηκε λόγω νεύρων χωρισμένης γυναίκας
• Αλκοολική μαϊμού σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους 249 επειδή δεν έβρισκε να πιει
• Γιγαντιαία “αλεπού” στο Ρότερνταμ
• Απίθανες «κινητές μπιραρίες» στο Άμστερνταμ!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής