breaking news Νέο

Βάζουν τον πήχη ψηλά οι διοργανωτές του 6ου Φιλίππειου Δρόμου το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου

Βάζουν τον πήχη ψηλά οι διοργανωτές του 6ου Φιλίππειου Δρόμου το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος πλέον για το φετινό Φιλίππειο δρόμο, καθώς η πραγματοποίησή του έχει προγραμματισθεί για τις 9-10 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, το γεγονός ότι διοργανώνεται για 6ο χρόνο, έρχεται να καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες, απόρροια της συσσωρευμένης εμπειρίας των προηγούμενων ετών από πλευράς των διοργανωτών. Οι οποίοι και έλαβαν την απόφαση για πρώτη φορά, εκτός από την καθ’ εαυτή κυριακάτικη διαδρομή ΒΕΡΓΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ, να διεξαχθούν νωρίτερα, το Σάββατο, στο κέντρο της πόλης και τρεις αγώνες 1.000μ., 2.000μ. και 5.000μ.

Βέβαια, αν και είναι πρώιμο ακόμα να κάνουμε λόγο για νούμερα, μιας και μόλις τώρα ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής, οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων δρομέων θα φθάσει τους 1500!

«Σκοπός μας, εκτός από ένα αθλητικό γεγονός, είναι να προσελκύσουμε κόσμο στη Βέροια», τόνισε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την επικείμενη διεξαγωγή του 6ου Φιλίππειου δρόμου, την επιτυχία της οποίας χαρακτήρισε δεδομένη.

«Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε κάθε χρόνο κοντά τους»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης σημείωσε πως «εμείς σαν ΚΑΠΑ θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, με σκοπό να συμμετέχουμε ενεργά. Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε κάθε χρόνο κοντά τους». Συνάμα ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας και οι εθελοντές θα φέρουν σε πέρας με επιτυχία και τη φετινή διοργάνωση.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στο πως ξεκίνησε να διεξάγεται ο Φιλίππειος δρόμος και που είχε να κάνει με τη γέννηση της ιδέας αυτής σε μια παρέα. Επισημαίνοντας πως το 2012, που ξεκίνησε να πραγματοποιείται ο Φιλίππειος δρόμος, συμμετείχαν 480 άτομα με 60 δρομείς από τη Βέροια και τον επόμενο χρόνο (2013) έφθασαν τα 980 άτομα, με 200 δρομείς από τη Βέροια. «Αυτά όλα μας ώθησαν να πάρουμε ένα ρίσκο και να δώσουμε συνέχεια σ’ αυτόν το δρόμο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

«Πάστα πάρτυ»

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, που έλαβε το λόγο τελευταίος στο πάνελ, έκανε γνωστό πως ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι νυχτερινός και ότι μετά τις τρεις διαδρομές θα στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου ένα «πάστα πάρτυ». «Πιο συγκεκριμένα», όπως είπε, «θα γίνει ένα επίσημο catering με σεντόνια και στέγαστρο από πάνω και μια ομάδα σεφ θα μαγειρέψει ζυμαρικά και θα είναι ένα ωραίο event. Θα παίζει προτζέκτορας, βίντεο με εναλλαγές φωτογραφιών και γενικότερα θα είναι ένα πανηγύρι, αυτό θέλουμε».

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε επιπλέον το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρουν στη διοργάνωση ο Δήμος Βέροιας και η τροχαία (για τους οποίους - όπως τόνισε χαρακτηριστικά - αν δεν βοηθούσαν, δύσκολα θα γινόταν ο δρόμος αυτός), οι εθελοντές και οι χορηγοί, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον τοπικό τύπο, λέγοντας πως μας βοηθά.

Ο ίδιος επίσης απηύθυνε κάλεσμα σε τοπικούς φορείς και χορηγούς να στηρίξουν οικονομικά τη διοργάνωση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής