breaking news Νέο

Super League, Πλεϊ οφ: Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Super League, Πλεϊ οφ:  Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 στο ΟΑΚΑ την αποδεκατισμένη ΑΕΚ και αναδείχθηκε πρωταθλητής και μαθηματικά καθώς ξέφυγε 19 ολόκληρους βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Βέβαια υπάρχει το CAS στο οποίο έχει προσφύγει ο ΠΑΟΚ ζητώντας πίσω τους 7 βαθμούς που τουν έχουν αφαιρεθεί, λόγω της υποτιθέμενης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, με την υπόθεση να εκδικάζεται την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου. Aκόμη όμως κι αν πάρει τους 7 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν νομίζουμε ότι οι «Ερυθρόλευκοι» του Πειραιά κινδυνεύουν να χάσουν το φετινό πρωτάθλημα, όπως έχει εξελιχθεί και με την διαφορά που έχουν πάρει. Απλά η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας για την οποία έχουν κατηγορηθεί οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης και η δικαίωσή τους την οποία κυνηγούν, αποτελεί πρωτίστως ηθικό θέμα.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικράτησε πιο εύκολα από όσο ίσως περίμεναν και οι ίδιοι οι οπαδοί του ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αρη με 0-2.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ αφού έχασε πέναλτι στο πρώτο λεπτό του αγώνα (το εκτέλεσε ο Σφιντέρσκι και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αρη Κουέστα) και είχε στη συνέχεια με τον Μπίσερβατ, τον Γιαννούλη, τον Σφιντέρσκι μεγάλες ευκαιρίες, τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 36' με κεφαλιά του Βαρέλα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Στόχ και ζευγάρωσε τα τέρματά του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ του Σφιντέρσκι, ύστερα από έξυπνη κάθετη πάσα του Μπισερβάρτ.

Με δύο γκολ στο ενεργητικό του στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το σκορ παίζοντας κοντρόλ ποδόσφαιρο με τον Αρη να προσπαθεί να αντιδράσει, όμως τις μεγάλες ευκαιρίες και σ' αυτό το δεύτερο 45λεπτο τις είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Στο ντέρμπι της Αθήνας ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί με δύο όμορφα γκολ που πέτυχαν ο Ελ Αραμπί στο 40' και ο Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ αντέδρασε και παρά τις πολλές απουσίες ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 65' με τον Αραούχο.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα.

Μετά και τα προχθεσινά αποτελέσματα, όπως ήδη αναφέραμε ο Ολυμπιακός κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την υπόθεση της υποτιθέμενης πολυϊδιοκτησίας στο CAS οπότε θα χρειαστεί άλλους 7 βαθμούς.

Στην 2η θέση, που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League έχει μείνει μόνος ο ΠΑΟΚ έχοντας ξεφύγει 3 βαθμούς από την τρίτη πλέον ΑΕΚ και πολλά θα εξαρτηθούν από το αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες των πλεϊ οφ από δω κα πέρα θα γίνονται ανά τρεις ημέρες (Τετάρτη και Κυριακή) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 19 Ιουλίου όπως είναι προγραμματισμένο.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(4η αγωνιστική)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός    0-0

Αρης – ΠΑΟΚ        0-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός        1-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        βαθ.

  1. Ολυμπιακός    78
  2. ΠΑΟΚ     59
  3. ΑΕΚ        56
  4. Παναθηναϊκός 47
  5. Αρης       38
  6. ΟΦΗ       35

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/07/2020

Παναθηναϊκός- Αρης 7.15 μ.μ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 9 μ.μ.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 9.30 μ.μ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής