breaking news Νέο

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων : Οι εργαζόμενοι θα τον ματαιώσουν στην πράξη -Του Α.Χατζηκώστα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων : Οι εργαζόμενοι θα τον ματαιώσουν στην πράξη -Του Α.Χατζηκώστα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο να μπουν «στο γύψο» οι εργατικές κινητοποιήσεις και να επικρατήσει η σιωπή έναντι των αντιλαϊκών μέτρων που προωθήθηκαν και θα προωθηθούν στην προσπάθεια να πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση.

Το χουντικής έμπνευση νομοσχέδιο είναι προσπάθεια περαιτέρω ποινικοποίησης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και το μέλλον του, πολιτική που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία, την Παιδεία και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ από την άλλη μοιράζει πακτωλούς δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Η κυβέρνηση κατέθεσε αυτή την αντιδημοκρατική προοπτική για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων». Δεν έχει, για παράδειγμα, την ίδια «ευαισθησία» για την καθημερινή, συνεχή ταλαιπωρία λόγω του “Μεγάλου Περιπάτου” του Δήμου Αθηναίων για να στηρίξει μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους. Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο, η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα Μέσα Μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα, ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία μετά το δικαίωμα της απεργίας, τώρα θέλει να βάλει “στο γύψο” και τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου.

Ήδη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα εργαζομένων έχουν δηλώσει ότι η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και πως η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής