breaking news Νέο

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη : «Δεν έχουμε κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα»!

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη : «Δεν έχουμε κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα»!

Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος ε.α. Το όνομα και η ιδιότητά του θα περνούσαν απαρατήρητα, αν ο ίδιος δεν ήταν σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έδινε συνέντευξη στην «αντιπολιτευόμενη» εφημερίδα «Έθνος». Τι είπε, μεταξύ άλλων;  Ότι οι Έλληνες δεν έχουμε...κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα!  

«Στην Ελλάδα, ιστορικά και κοινωνικά αν θέλετε, δεν είναι εμπεδωμένη η νοοτροπία του συμβιβασμού και της συναίνεσης, ειδικά σε θέματα που προσεγγίζουμε με συναίσθημα και όχι με λογική. Αυτό το έχουμε πληρώσει ιστορικά και στο εσωτερικό με τους εμφύλιους πολέμους και στις διεθνείς μας σχέσεις με χαμένες ευκαιρίες για επωφελείς συμβιβασμούς σε εθνικά θέματα.
Υπάρχει και μια άγνοια ή ημιμάθεια σε ό,τι αφορά το Διεθνές Δίκαιο, που αναπαράγεται μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων. Η κουλτούρα του Διεθνούς Δικαίου είναι μια κουλτούρα συμβιβασμού. Οι γενικές αρχές, π.χ. του Δικαίου της Θάλασσας. εφαρμόζονται αυτούσιες και αναντίρρητα σε ένα νησί στη μέση του ωκεανού, αλλά σε περιπτώσεις γεωγραφικής εγγύτητας καλούνται τα παρακείμενα ή αντικείμενα κράτη να έρθουν σε μια δίκαιη συμφωνία, στη βάση βεβαίως των προνοιών του Δικαίου της Θάλασσας. Σε περίπτωση μη συμφωνίας, παρέχεται η δυνατότητα των δικαιοδοτικών οργάνων. Το Δίκαιο, δηλαδή, δεν αποσκοπεί σε ανταγωνισμούς ή αποκλεισμούς, αλλά σε συνεργασίες».

Ουσιαστικά  ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μας ζητάει να απεμπολίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα σε μια...«κουλτούρα» συμβιβασμού με τους Τούρκους. Στη λογική του «καζάν-καζάν» που έχει θέσει η Τουρκία και ο Ερντογάν. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο ομόλογός του Τούρκος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας έλεγε ότι έπρεπε η χώρα του να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αναγνωρίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας!

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής