breaking news Νέο

Ξεκινούν στις 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν στις 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Οι θερινές εκπτώσεις έρχονται αλλά οι καταναλωτές δεν έχουν μία! Και - δυστυχώς - αυτή είναι μία θλιβερή διαπίστωση, η οποία άλλωστε καταγράφηκε μέσα από τα ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» το προηγούμενο διάστημα, για την αγορά της Βέροιας.

Ωστόσο, παρά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει, είναι και κάποιοι καταναλωτές που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου, για να ψωνίσουν.

Την ώρα που η αγορά στενάζει από το χτύπημα της ύφεσης, που ήρθε ως απότοκο της πανδημίας, οι καταστηματάρχες της Βέροιας κι όχι μόνο, εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στις εκπτώσεις, προκειμένου να τζιράρουν ένα μέρος από τις απώλειες που έχουν υποστεί, αν αναλογισθεί κανείς ότι και οι προσφορές, στις οποίες κατέφυγαν όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όμως, η κίνηση στην αγορά κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων προβλέπεται μειωμένη, καθ' ότι σημαντικό ρόλο παίζει η έλλειψη χρημάτων. Η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά, εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, αλλά και η επικείμενη πληρωμή φόρων, δεν αφήνουν χώρο για ενθαρρυντικά μηνύματα όσον αφορά στα ψώνια.

Ανοιχτά τα μαγαζιά στη Βέροια την Κυριακή 19 Ιουλίου

Πάντως, οι καταστηματάρχες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η νομοθεσία, να λειτουργήσουν όλες τις Κυριακές του μήνα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές με όσο το δυνατόν μικρότερο συνωστισμό. «Για εμάς, βέβαια, εδώ στη Βέροια δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, από τη στιγμή που τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει, για να εξυπηρετήσουμε κόσμο», επεσήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, προσθέτοντας πως «όλοι οι έμποροι στην υπόλοιπη χώρα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν τα καταστήματά τους την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος πέφτει στις 19 Ιουλίου. Ημέρα, δηλαδή, που και στη Βέροια τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά».

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μετατεθεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 ημέρες, δηλαδή να ξεκινήσουν αρχές Αυγούστου, ώστε να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματα που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω κορονοϊού.

Κάτι, βέβαια, που δεν ισχύει για τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, αφού - κατά την πρόεδρό του - «εμείς ακολουθούμε τη γραμμή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και δεν προτείναμε κάτι τέτοιο».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής