breaking news Νέο

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε σχολεία ειδικής αγωγής

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε σχολεία ειδικής αγωγής

Επισκέψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής του νομού μας πραγματοποίησε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, για να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματά τους.

Ειδικότερα επισκέφθηκε το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ και συζήτησε με τη διευθύντρια κα Μάνια Χρυσούλα, καθώς και με δάσκαλους. Στο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής φοιτούν σήμερα 36 μαθητές ηλικίας 4 έως 15 ετών. Πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με αίθουσες διδασκαλίας, φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικά όργανα, καθώς και αίθουσα χαλάρωσης. Επίσης παρέχεται υποστήριξη γονέων μέσω ψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού. Το σχολείο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, διότι αρκετά παιδάκια προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένειες.

Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και το Νηπιαγωγείο, όπου η βουλευτής είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με την προϊσταμένη κα. Αβανιτάκη – Κόκιαρη Αγγελική. Οι χώροι του σχολείου είναι πολύ προσεγμένοι με υπέροχες τοιχογραφίες, που ομορφαίνουν την καθημερινότητα των παιδιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και είχε συζήτηση με το διευθυντή κ. Κυριάκο Παπαγεωργίου. Στο σχολείο φοιτούν 52 παιδιά από όλο το νομό. Δεν υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης, μιας και από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό. Όπως τονίστηκε, για πρώτη φορά οι διαδικασίες κινήθηκαν πολύ γρήγορα.

Η βουλευτής είχε, επίσης, συνάντηση με τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι, όπως και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής, είναι ως επί το πλείστον αναπληρωτές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν σταθερούς καθηγητές και δασκάλους – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, όπως τόνισαν οι ίδιοι.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το γεγονός ότι το κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές για ΑμεΑ, δηλαδή είναι δυο ορόφων και δεν έχει ασανσέρ για τη μετακίνηση ατόμων που το χρειάζονται. Η βουλευτής δεσμεύτηκε για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής