breaking news Νέο

Μία νέα δομή του Δήμου Βέροιας στην υπηρεσία των δημοτών

Μία νέα δομή του Δήμου Βέροιας στην υπηρεσία των δημοτών

Τo Kέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Βέροιας είναι μία νέα δημοτική δομή, που σκοπό έχει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, που είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη χώρα μας.

«Η νέα αυτή δομή σχεδιάστηκε, ώστε να ενημερώνει τους Δημότες για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις, που μπορούν να κάνουν βάσει του φύλου, της ηλικίας και του οικογενειακού ιατρικού ιστορικού, σύμφωνα πάντα με διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Ένα δίκτυο παρόχων ιατρών της πόλης μας υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή, ενώ μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό, ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενημερώνεται σε προκαθορισμένους χρόνους για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, που πρέπει να κάνει», επισημαίνει ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και συμπληρώνει : «Παράλληλα, το ΚΕΠ Υγείας σχεδιάζει και συντονίζει δραστηριότητες αγωγής και προαγωγής της υγείας, όπως μεταξύ άλλων, ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου, την παιδική παχυσαρκία, το σχολικό εκφοβισμό και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Όπως συχνά λέγεται, «η πρόληψη σώζει ζωές» και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βέροιας αναμένεται να λειτουργήσει ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, προάγοντας την υγεία μέσω της πρόληψης και της υιοθέτησης υγιών συμπεριφορών και καλύτερης στάσης ζωής».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής