breaking news Νέο

Ενα βήμα πριν από την έγκριση «ελληνικό» φάρμακο για τον covid-19

Ενα βήμα πριν από την έγκριση «ελληνικό» φάρμακο για τον covid-19

Μόλις ένα βήμα πριν από την τελική έγκριση για κυκλοφορία βρίσκεται η πρώτη θεραπεία για τη νόσο covid-19, καθώς το κοκτέιλ αντισωμάτων που παράγεται από την βιοφαρμακευτική εταιρία Regeneron στις ΗΠΑ, μπαίνει στη φάση τριών κλινικών δοκιμών. Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», οι ειδικοί θα αναζητήσουν εάν το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί για πρόληψη, αλλά και θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊος. Το ζητούμενο για το REGN-COV2, όπως ονομάζεται το φάρμακο, είναι να αποδείξει ότι μπορεί και προλαμβάνει την μόλυνση υγιών από άτομα με covid-19, όταν έρχονται σε στενή επαφή μαζί τους.

«Πραγματοποιούμε πολλαπλές ταυτόχρονες δοκιμές για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να διαπιστώσουμε εάν έχουμε ανακαλύψει την αποτελεσματική προληψη και την θεραπεία της λοίμωξης covid-19», δήλωσε ο Ελληνας δισεκατομμυριούχος επιστήμονας, Γιώργος Δ. Γιανκόπουλος, συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Regeneron.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργασθούμε με τον NIAID για να μελετήσουμε το φάρμακο REGN-COV, στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε περαιτέρα την εξάπλωση του ιού με ένα αντιϊκο κοκτέιλ αντισωμάτων, που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο νωρίτερα από ένα εμβόλιο» συμπλήρωσε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής