breaking news Νέο

Πλεϊ άουτ: Νίκη χρυσάφι του Παναιτωλικού

Πλεϊ άουτ: Νίκη χρυσάφι του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός ήταν ο κερδισμένος της 6ης και προτελευταίας αγωνιστικής των πλεϊ άουτ, καθώς κέρδισε στο ντέρμπι της παραμονής στην κατηγορία, εκτός έδρας τον Πανιώνιο με 0-2 και βρίσκεται μια ανάσα πριν την σωτηρία του. Βέβαια εκκρεμεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας για την οποία έχει κατηγορηθεί η Ξάνθη με αποτέλεσμα να της έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί που αν δικαιωθεί από την Εφέσεων της ΕΠΟ στην οποία μετά την απόφαση του CAS έχει επιστραφεί η υπόθεση, τότε αλλάζουν και τα δεδομένα, όσον αφορά ποιά από τις δύο ομάδες ο Παναιτωλικός ή η Ξάνθη θα παραμείνει δίχως να χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ. Αυτό για το οποίο είναι σίγουρος όμως ο Παναιτωλικός μετά την νίκη του επί του Πανιωνίου είναι ότι οριστικά έχει αποφύγει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό.

Στα άλλα δύο παιχνίδια των πλεϊ άουτ, ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας τον Βόλο με 2-3, ενώ η πολυαναμενόμενη συνάντηση Λαμίας – Λάρισας, λόγω τη κόντρας των δύο μεγαλομετόχων τους του Πανουργιά Παπαϊωάννου και του Αλέξη Κούγια έληξε ισόπαλη δίχως γκολ.

Στο Πανθεσσαλονικό Στάδιο του Βόλου ο Ατρόμητος με τρία τέρματα του Μανούσου,σ το 8', στο 38' και στο 44' προηγήθηε του αντιπάλου του στο πρώτο ημίχρονο με 0-3. Στην επανάληψη ο Βόλος ανέβασε την απόδοσή του πίεσε την άμυνα του αντιπάλου του, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-3 και να ηττηθεί με αξιοπρέπεια. Τα γκολ της ομάδας του Βόλου πέτυχαν ο Κυζιρίδης στο 49' και ο Τσοκάνης στο 68'.

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο Παναιτωλικός πιο αποτελεσματικός προηγήθηκε στο 40' με τον Μπραίροβιτς και στο 49' ο Τζανακάκης έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την ΠΑΕ του Αγρινίου να βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία.

Στα Πηγάδια ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ με τον Ρέτζις μόλις στο 6'. Η Ξάνθη ισοφάρισε, λίγο αργότερα όμως το γκολ ακυρώθηκε με την χρήση του VAR. Στην επανάληψη τελικά οι ακρίτες έφεραν το αποτέλεσμα στα ίσα με κεφαλιά του Λισγάρα. Όμως λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα στο 85' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Φερναντέθ που ανέλαβε την εκτέλεη του διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλεϊ άουτ (6η αγωνιστική)

Λαμία – Λάρισα      0-0

Ξάνθη – Αστέρας   1-2

Βόλος – Ατρόμητος        2-3

Πανιώνιος – Παναιτωλικός    0-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        βαθμοί

  1. Αστέρας Τρ.   42
  2. Ατρόμητος      41
  3. Λάρισα    35
  4. Λαμία      33
  5. Βόλος      31
  6. Παναιτωλικός 26
  7. Ξάνθη     23
  8. Πανιώνιος       22

• Από την Ξάνθη έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί

• Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

• Ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας στην Super League 2

• Ο προτελευταίος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Super League 2, τον Απόλλωνα Αθηνών


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής