breaking news Νέο

Πως μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Πως μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η Ελλάδα δικαιούται πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Τρία για το Europa League και δύο για το Champions League. Τα τέσσερα από τα πέντε εισιτήρια μοιράζονται με βάση την βαθμολογική σειρά των ομάδων της Super League, τα παίρνουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη (πρωταθλητής) και στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, το ένα, το καλό, που ξεκινάει από την τρίτη φάση του Europa League, πάει στην ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, την Κυπελλούχο και τα δύο υπόλοιπα που ξεκινάνε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους από την δεύτερη φάση, στις ομάδες που θα καταταγούν στην τρίτη και την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Super League.

Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός, που κατακτά την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, είναι τιμωρημένος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (αυτή είναι η τελευταία χρονιά και από του χρόνου δικαιούται κανονικά συμμετοχή), το εισιτήριο που δικαιούται πάει στην επόμενη ομάδα, δηλαδή τον Αρη που βρίσκεται στην πέμπτη θέση και κανονικά δεν δικαιούται εισιτήριο. Και επειδή κυπελλούχος Ελλάδας θα είναι ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ αφού και οι δυό τους είναι φιναλίστ του Κυπέλλου, που έτσι κι αλλιώς έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μέσω της βαθμολογικής τους θέσης, το εισιτήριο του Κυπελλούχου πάει στην έκτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή στον ΟΦΗ. Όχι όμως το καλό, αυτό παίρνει η ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ, αλλά το τελευταίο που ξεκινάει τις υποχρεώσεις από την δεύτερη φάση του Europa League.

Aυτά βέβαια ισχύουν για την νέα περίοδο, αφού από την επόμενη σεζόν 2021-2022 τα πράγματα θα χειροτερέψουν για την χώρα μας, μιας και οι ομάδες μας που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με εξαίρεση τον Ολυμπιακό δεν τα πήγαν και τόσο καλά, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατρακυλήσει χαμηλά στην βαθμολογία της UEFA και τα εισιτήρια για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις που τις δίνονται, πολύ πιθανό να γίνουν λιγότερα και δυσκολότερες οι προϋποθέσεις διάκρισης σ' αυτά.

Όσον αφορά το καλό εισιτήριο του Europa League της χώρας μας, που δικαιούται η Κυπελλούχος, αυτό θα δοθεί, όπως ήδη αναφέραμε στην ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον ΠΑΟΚ δηλαδή ή στην ΑΕΚ. Ο ένας από τους δύο, αυτός που θα καταταγεί δεύτερος θα πάρει το εισιτήριο για τους προκριματικούς του Champions League (ξεκινάει από την δεύτερη φάση) και ο άλλος η ομάδα που θα χάσει την μονομαχία και θα καταταγεί τρίτη, παίρνει το εισιτήριο που κανονικά ανήκε στην Κυπελλούχο, το καλό, που ξεκινάει από την τρίτη φάση του Europa League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής