breaking news Νέο

Super League πλεϊ οφ: Μονομαχία Δικεφάλων για την δεύτερη θέση

Super League πλεϊ οφ: Μονομαχία Δικεφάλων για την δεύτερη θέση

Με το ντέρμπι των Δικεφάλων, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να κρίνει την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, με τα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής η μάχη των πλεϊ οφ. Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που διεξάγονται επίσης σήμερα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» τον ΟΦΗ και ο Αρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την σημερινή αγωνιστική είναι η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ αφού όπως ήδη αναφέραμε το αποτέλεσμά της μπορεί να κρίνει την δεύτερη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα και αν δεν την κρίνει, θα δώσει πλεονέκτημα σε μια από τις δύο ομάδες. Όσον αφορά τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ολυμπιακού και Αρη – Παναθηναϊκού είναι περισσότερο παιχνίδια γοήτρου και όχι ουσίας, αφού το αποτέλεσμά τους, όποιο κι αν είναι αυτό τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή και από τη περασμένη αγωνιστική έχει χάσει το αήττητο που κυνηγούσε συνεπώς, τίποτα πέρα από το γόητρο δεν μπορεί να του προσφέρει το σημερινό του παιχνίδι.

Το ίδιο ισχύει και με τον ΟΦΗ, που μετά την τελευταία του ήττα από τον Αρη, οριστικά καταλαμβάνει την έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που δικαιούται η χώρα μας.

Ούτε στο παιχνίδι Αρη – Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του «Κλεάνθης Βικελίδης» υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο μεν γηπεδούχος  Αρης οριστικά καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και ένα εισιτήριο από τα τρία του Eupopa League της ίδιας ισχύος με αυτό του ΟΦΗ (ξεκινάει από την δεύτερη φάση), ο δε Παναθηναικός που έτσι κι αλλιώς είναι τιμωρημένος και δεν συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οριστικά είναι τέταρτος.

Όλα λοιπόν τα βλέματα των φίλων του ποδοσφαίρου της χώρας μας σήμερα το βράδυ θα είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο παιχνίδι των Δικεφάλων, αφού το αποτέλεσμά του θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό ποιός από τους δύο θα κατακτήσει την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που δίνει το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Champions League και τα σενάρια που μπορεί να δημιουργήσει το αποτέλεσμά του είναι:

1ον: Νίκη του ΠΑΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση οι Θεσσαλονικείς ξεφεύγουν κατά 6 βαθμούς από την σημερινή αντίπαλό τους ΑΕΚ, οπότε με τα σημερινά δεδομένα και καθώς απομένει μία αγωνιστική εξασφαλίζουν την δεύτερη θέση. Όμως επειδή υπάρχει η εκκρεμότητα της υποτιθέμενης πολυϊδιοκτησίας που θα εκδικαστεί στο Εφέσεων της ΕΠΟ θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους από την ΑΕΚ, έτσι ώστε ακόμη κι αν χάσουν την υπόθεση στο Εφετείο και τελικά τους αφαιρεθούν οι 7 βαθμοί να μην έχουν πρόβλημα.

2ον: Ισοπαλία. Σ' αυτήν την περίπτωση παραμένει η διαφορά των 3 βαθμών με την ΑΕΚ, όμως να έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Οι Θεσσαλονικείς πάντως θα εξακολουθήσουν να κρατάνε την τύχη στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους και θα χρειάζονται έναν βαθμό, στον τελευταίο τους αγώνα κόντρα στον Αρη στην Τούμπα για να πάρουν την δεύτερη θέση, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακόμη δηλαδή κι αν κερδίσει.

3ον. Νίκη της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στην δεύτερη θέση με την ΑΕΚ, όπως ήδη αναφέραμε να έχει το πλεονέκτημα, αφού είχε κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα με 2-0. Έτσι η υπόθεση δεύτερη θέση μεταφέρεται στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Κερδίζουν στο τελευταίο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του με τον Αρη, κατακτούν την δεύτερη θέση. Διαφορετικά όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής την προσεχή Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει τον Αρη στην Τούμπα, θα χρειάζεται έναν βαθμό περισσότερο από την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.

Αυτά είναι τα τρία σενάρια που παίζονται όσον αφορά την μονομαχία ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχο θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός    85
  2. ΠΑΟΚ     71
  3. ΑΕΚ        68
  4. Παναθηναϊκός 52
  5. Αρης       41
  6. ΟΦΗ       36

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αρης- Παναθηναϊκός 7.15 μ.μ. (Nova)

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 7.15 μ.μ. (Nova)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 9.30 μ.μ. (Nova)


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής