breaking news Νέο

Με απόφαση του Ερντογάν, η Αγία Σοφία γίνεται Τέμενος - Του Κωνσταντίνου Μουρατίδη

Με απόφαση του Ερντογάν, η Αγία Σοφία γίνεται Τέμενος - Του Κωνσταντίνου Μουρατίδη

Με ταχύτητα αστραπής, η είδηση αυτή μεταδόθηκε σ' όλο τον πλανήτη. Με την ίδια ταχύτητα, βρέθηκε κοντά μου και ο «ΓΙΩΡΙΚΑΣ. Δήθεν για συμπαράσταση. Όμως γρήγορα έγινε γνωστός ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του.

«Άκου Κωστίκα» μου είπε, «η ιστορία με την Αγία Σοφία, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει ακόμα μακρύτερα. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός, για την Ορθοδοξία και τους Έλληνες, σχετίζεται μόνο με το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια.

Οι Τούρκοι, αποφάσισαν την μετατραπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, με σκοπό να σας τρομοκρατήσουν. Από σήμερα, να το θυμάσαι ότι τα ντόπια και διεθνή παπαγαλάκια, θα σας υπενθυμίζουν ότι οι Τούρκοι, ό,τι λένε γίνεται πράξη. Με τον τρόπο αυτό, θα σας αναγκάσουν να συρθείτε σε συμφωνία συνδιαχείρισης, προκειμένου να αποφύγετε τον πόλεμο».

  • Και τι πρέπει να κάνουμε; Να υποκύψουμε στους εκβιασμούς, του ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

«Αν αληθεύουν τα λόγια του υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας, που είπε: “Θα υπογράψουμε συμφωνίες με τη Ρωσία, την Αμερική, την Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία.. και με άλλες χώρες, τότε πολύ φοβάμαι ότι ο πόλεμος, δεν θα είναι μόνο χαμένος, αλλά και ολέθριος για την Ελλάδα”. Εξάλλου, κάποτε, ένας πρώην υπουργός σας, ερωτηθείς για την ύπαρξη ή όχι υδρονονθράκων στην ελληνική επικράτεια, δήλωσε: «Μακάρι να μη βρεθούν ποτέ, γιατί η ύπαρξή τους θα φέρει μεγάλη δυστυχία στους Έλληνες».

  • Επειδή ο «ΓΙΩΡΙΚΑΣ», στο πρόσωπό μου διέκρινε μεγάλη δυσπιστία στα λεγόμενά του, μου υπενθύμισε μια παλιά ιστορία που την είχα ξεχάσει: «Το 1967, λίγους μήνες μετά το πραξικόπημα του Γ. Παπαδόπουλου, θυμάσαι εκείνη την Ρουμάνικη Εταιρεία που σάρωσε όλη την Ελλάδα, διεξάγοντας έρευνες ανευρέσεως κοιτασμάτων; Μπορεί τα έξοδα της έρευνας να καταβλήθηκαν από την Ελλάδα, όμως τα αποτελέσματά της, δεν πήγαν μόνο στον Παπαδόπουλο, αλλά και σ' όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από τον πρόθυμο και πολύ ανοιχτοχέρη «με ξένα κόλυβα» ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Στη συνέχεια, σαν ένας σύγχρονος ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, μου είπε: «Αν δεν υποκύψετε στα κελεύσματά τους, είμαι σίγουρος ότι, οι «σύμμαχοί» σας, είναι αποφασισμένοι – στο βωμό του κέρδους – να θυσιάσουν την Ελλάδα, όπως έκανε, κάποτε, κι εκείνος ο άπληστος βασιλιάς Μενέλαος, που θυσίασε την κόρη του την Ιφιγένεια για να τον βοηθήσουν οι Θεοί να σαλπάρει στην Τροία και να κλέψει τον γέρο Πρίαμο. Όλα αυτά, σου τα είπα για να τα μεταφέρεις στους δικούς σου, προκειμένου να γνωρίζουν με ποιούς έχουν να κάνουν, και ανάλογα να πράξουν», είπε ο «ΓΙΩΡΙΚΑΣ» επιστρέφοντας στο λημέρι του.

 

Μουρατίδης Κων/νος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής