breaking news Νέο

Συγκρότηση Επιτροπών για τις εκδηλώσεις «Νάουσα 2021-2022» για την Επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση και 600 ετών από την ίδρυση της πόλης

Συγκρότηση Επιτροπών για τις εκδηλώσεις «Νάουσα 2021-2022» για την Επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση και 600 ετών από την ίδρυση της πόλης

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του '21 θα συμμετάσχει ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας με πρόγραμμα, το οποίο υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή, με στόχο την προβολή της μεγάλης θυσίας της πόλης και της συμβολής των υπερασπιστών της στην απελευθέρωση της πατρίδας μας.

 

Το πρόγραμμα προβλέπει την απόδοση της οφειλόμενης τιμής από την Πολιτεία στην πόλη και το Ολοκαύτωμά της, αλλά και το κάλεσμα για αντάμωμα των Ναουσαίων αποδήμων, παλαιών και νέων, σε ένα συνέδριο με την ευκαιρία των εξακοσίων χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Η Νάουσα αγκαλιάζει τα τέκνα της, μελετά το χθες, το σήμερα και το αύριο.

 

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν με επικεφαλής το Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, δύο επιτροπές και ειδικότερα: η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία ήδη εργάζεται ώστε να εξευρεθούν οι κατάλληλοι επιστήμονες εισηγητές και η Οργανωτική Επιτροπή και η Ειδική Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων του ανταμώματος, της οποίας πρώτο μέλημα είναι η εύρεση και πρόσκληση των Ναουσαίων της διασποράς.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στις επιτροπές τα μέλη των οποίων θα οργανώσουν και θα υλοποιήσουν το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δήμο της Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Παράλληλα, ο Δήμος θα  παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στις επιτροπές με τη βεβαιότητα ότι και οι συμπολίτες μας επαγγελματίες και ιδιώτες και οι Ναουσαίοι απόδημοι, όπως και όσοι κληθούν να βοηθήσουν, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την υλοποίηση του προγράμματος, για την ευπρόσωπη εκπροσώπηση, έναντι όλων, της πόλης που αγαπάμε.

.

Πιο αναλυτικά, την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι: Μπαλτατζίδου Θεοδώρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού), Αποστόλου Απόστολος, Αποστόλου Στέργιος, Βαλσαμίδης Εμμανουήλ, Βαλσαμίδης Σταύρος, Δεληχρήστος Ευστάθιος, Δημητριάδης Βασίλειος, Ζάλιου Ευγενία, Κόλλας Κωνσταντίνος, Κύρου Νικόλαος, Μάλλιος Γεώργιος, Μήτσαλας Θάνος, Μπάιτσης Δημήτριος, Μπιλιούρης Γεώργιος, Μπλιάτκας Κωνσταντίνος, Οικονόμου Αλέξανδρος, Στοΐδης Πέτρος, Τσέλιος Σταύρος, Φωτιάδης Κωνσταντίνος, Χατζάρας Αντώνιος, Χατζηιωαννίδης Αλέξανδρος.

 

Έχει συσταθεί Ειδική Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διοργάνωση του ανταμώματος αποδήμων Ναουσαίων το έτος 2022,  την οποία αποτελούν οι: Βαλσαμίδης Μανώλης (πρόεδρος), Αποστόλου Απόστολος, Βαλσαμίδης Σταύρος, Ζάλιου Ευγενία, Μπιλιούρης Γεώργιος, Οικονόμου Αλέξανδρος, Στοΐδης Πέτρος, Χατζάρας Αντώνιος.

 

Επίσης συστάθηκε Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο: «Νάουσα: χθες, σήμερα, αύριο» το έτος 2022, την οποία αποτελούν οι:

  • Νικόλαος Γ. Ιντζεσίλογλου  - πρόεδρος

Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ - τέως Κοσμήτορας της Σχολής ΝΟΠΕ του ΑΠΘ - Επίτιμος Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

  • Αναστάσιος Κάλλης - μέλος

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Διδάκτωρ Θεολογίας - Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Münster (Γερμανία) - Ομότιμος Τακτικός επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Bern (Ελβετία)

  •  (Γεώργιος Ανδρέου Ράδος) - μέλος

συνταξιούχος Ιστορικός/Αρχαιολόγος, συνδεδεμένος με το Πανεπιστήμιο C.C.S.U. της πόλης Νέα Βρετανία της Πολιτείας του Κοννέκτικατ, Η.Π.Α.

  • Θάνος Καρατζιάς - μέλος

Professor - Edinburgh Napier University & NHS Lothian Rivers Centre for Traumatic Stress Director of Research Sighthill

  • Σταύρος Γκαντίνης - μέλος

Professor of Law Berkeley Law School (Boalt Hall)

  • Αλέξανδρος Λαφάρας - γεν. γραμματέας

Διεθνές στέλεχος επιχειρήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Χρηματοοικονομικά και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων των ετών 2021 και 2022 (συνέδριο, αντάμωμα αποδήμων, πολιτιστικές - αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.) θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα σε ειδική εκδήλωση από το Δήμαρχο Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής