breaking news Νέο

ΝΕ Ημαθίας ΤΕΕ/ΤΚΜ: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση των πολιτών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

ΝΕ Ημαθίας ΤΕΕ/ΤΚΜ: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση των πολιτών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώνει ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανακοίνωσης, της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ), σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, έχει επιτρέψει την ανάπτυξη στην κοινωνία και την αγορά ενός περιβάλλοντος παραπληροφόρησης, με άμεσο κίνδυνο οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ ενημερώνει τους πολίτες ότι οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα εκδοθεί ο επίσημος οδηγός του προγράμματος με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ).

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να συγχέουν τις διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος, που εξελίσσονται αυτή τη χρονική περίοδο, με τις διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου προγράμματος.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να μην παραπλανούνται από την αποσπασματική ενημέρωση διάφορων αναξιόπιστων «ειδικών» και να απευθύνονται σε Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους.

 

Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΤΕΕ/ΤΚΜ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής