breaking news Νέο

Αναδιάρθρωση ή ενοποίηση δύο κατηγοριών; - Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Αναδιάρθρωση ή ενοποίηση δύο κατηγοριών; - Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Την Κυριακή 19 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ και το ενδιαφέρον γύρω από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας αναμένεται να μετατοπισθεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών, που ναι μεν έχει ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό, όμως το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τότε που ξεκίνησε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, μπήκε στην κατάψυξη.

Όλες οι ενδείξεις μιλούν για αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών και το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε τον τρόπο που αυτή θα γίνει. Και το σχέδιο που θα εφαρμοστεί εξαρτάται από τις διαθέσεις των 14 ΠΑΕ της Super League, αφού η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Και στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον μιλάμε για γενική αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, πρέπει να ξεκινήσει από την Super League 1 και να καταλήξει στην Γ' Εθνική. Διαφορετικά δεν θα πρόκειται για αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, αλλά για ενοποίηση δύο πρωταθλημάτων αυτό της Super League 2 και της Football League.

Για να ανοίξει όμως και πάλι το θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών, θα πρέπει προηγουμένως οι 14 ομάδες της Super League 1 να δεχθούν τον αριθμό με τον οποίο θα διεξαχθεί τη νέα περίοδο το πρωτάθλημα τους. Με 14 όπως το φετινό; Με 16 όπως διεξάγονταν τις προηγούμενες σεζόν ή με 18, όπως ζητάει η Super League 2;

Στη συνέχεια να συμφωνήσουν με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστεί και αυτόν που θα προβιβαστεί από κάθε κατηγορία και στο σημείο αυτό δημιουργείται ένα ακόμη πρόβλημα, αφού είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζουν οι παράγοντες των ομάδων και τον τελευταίο πιο καθοριστικό λόγο τον έχει η Nova, το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League 1 και που στην ουσία είναι ο χρηματοδότης των ΠΑΕ κυρίως της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.

Αν δεν συμφωνήσει η Nova καμία αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει στο πρωτάθλημα της Super League 1, εκτός κι αν μπει πάλι στο τηλεοπτικό παιχνίδι η Δημόσια Τηλεόραση, κάτι που το έχει προκαταβολικά αποκλείσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αν δεν συμβούν όλα αυτά δεν θα πρόκειται για αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά για ενοποίηση δύο κατηγοριών: Της Super League 2 και της Football League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής