breaking news Νέο

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης : «Να μετράτε τους διασωληνωμένους»

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης : «Να μετράτε τους διασωληνωμένους»

Τις απόψεις του για την πανδημία εξέφρασε ακόμα μία φορά, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε με προτάσεις για την πιο αξιόπιστη ενημέρωση για την πανδημία εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες με την αύξηση των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γουργουλιάνης αναφέρει πως είναι πιο σημαντικός ο αριθμός των διασωληνωμένων απ' ότι αυτός των νέων κρουσμάτων, γιατί είναι αξιόπιστος δείκτης βαρύτητας της νόσου και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Συγχρόνως προτείνει στους φορείς, που είναι αρμόδιοι για την ενημέρωση του κοινού για την πορεία του ιού, να περιλαμβάνουν στις ανακοινώσεις τους μόνο το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των ελέγχων, γιατί είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος δείκτης της πορείας της νόσου σε μία περιοχή. Ακόμα, ο ίδιος θεωρεί πως το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τον covid-19 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης. Στον αντίποδα βάζει τα τηλεοπτικά κανάλια, που προβάλλουν ανθρώπους, που ο κ. Γουργουλιάνης χαρακτηρίζει «φοβικούς πάνσοφους» ή «ολίγον ειδικούς επιστήμονες». Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσα λένε οι συγκεκριμένοι μπορεί να αυξάνουν την ακροαματικότητα, ωστόσο χάνουν σε αξιοπιστία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής