breaking news Νέο

Γεωργία Μπατσαρά : «Οι συνεργασίες πάντα προσφέρουν»

Γεωργία Μπατσαρά : «Οι συνεργασίες πάντα προσφέρουν»

«Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή μας, επέφερε αλλαγές, επέβαλε μέτρα προστασίας, είτε ατομικής, είτε κοινωνικής ευθύνης, με αποτέλεσμα η παράσταση «Ανθισμένες ροδακινιές», που βρισκόταν σε εξέλιξη το Μάρτιο, να μην προλάβει να ανέβει, ενώ τα μαθήματα θεάτρου που παρακολουθούσαν 500 παιδιά, να σταματήσουν», ανέφερε η κ. Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και επικεφαλής της παράταξης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία του covid-19 στα δρώμενα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, μιλώντας στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00-13.00), του Ράδιο Αιχμή-102,8FM, με παρουσιαστές τους ΑΛΕΚΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ και ΠΑΥΛΟ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ.

 

3 δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Η ίδια αναφερόμενη στην πρώτη δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Τρωάδες», σημείωσε πως «δίνει μία άλλη αίγλη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας μετά από πολλά χρόνια και οι πρόβες είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Είναι μία ξεχωριστή παράσταση οι «Τρωάδες», η οποία, όπως και άλλες παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, πρέπει να στηρίζονται, ενώ να αναφέρω ότι η εν λόγω παράσταση θα είναι μία από τις δέκα που θα δοθούν στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας η κ. Μπατσαρά, αναφέρθηκε στη δεύτερη δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, η οποία και έχει να κάνει με την Πανσέληνο της 3ης Αυγούστου στην Αρχαία Μίεζα και που γίνεται σε συνεργασία με την ΕΦΑ. Απευθύνοντας συνάμα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει και να την απολαύσει κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Η Γεωργία Μπατσαρά μίλησε και για την τρίτη δράση, μία νέα δράση που δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, όπως είπε. Πρόκειται για το Σχολείο Σκηνοθεσίας, που θα «τρέξει» από τις 9 έως 16 Σεπτεμβρίου και πάλι στο χώρο της Αρχαίας Μίεζας και πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και που επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού. «Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα στοχεύουμε να γίνει θεσμός», τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες και πως θα δημιουργηθεί τάξη με περίπου 20 άτομα. Συγχρόνως ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νάουσας, κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία, όπως είπε, εξασφάλισε, σε περίπτωση που δεν θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να λειτουργήσει το Σχολείο Σκηνοθεσίας στο κλειστό θέατρο και πως υπάρχει ακόμα και πρόβλεψη να εξασφαλισθεί η διαμονή των μαθητών στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ.

Επίσης, όπως ανέφερε, η κ. Μπατσαρά, η κ. Μπαλτατζίδου θα φροντίσει με φούρνους της περιοχής να παραχωρηθεί ένα πρωινό στους μαθητές σε πολύ καλή τιμή.

 

«ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και ΚΕΠΑ έχουν διακριτούς ρόλους»

Κληθείσα να τοποθετηθεί πάνω στα όσα ειπώνονται περί ... ενσωμάτωσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με την ΚΕΠΑ, η Γεωργία Μπατσαρά είχε να πει : «Εγώ δεν συνηθίζω να απαντώ στις απόψεις του καθενός. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Αυτός που θα αποφασίσει για κάτι τέτοιο είναι ο Δήμαρχος και η Υπουργός Πολιτισμού. Η οποία και είναι υπέρμαχος των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το θεσμό των οποίων είχε καθιερώσει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και που φέτος υπάρχει αφιέρωμα γι' αυτήν».

Η Γεωργία Μπατσαρά ρωτήθηκε και για το τί γίνεται με τη συνεργασία που είχε αναπτυχθεί με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού – και είχε να κάνει με τον προκάτοχό της Νίκο Μαυροκεφαλίδη. «Ο κ. Μαυροκεφαλίδης με ενημέρωσε για τη συνεργασία αυτή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, την οποία και θέλουμε να προωθήσουμε. Αλλά δυστυχώς μας τα ματαίωσε ο κορονοϊός. Πλην όμως δεν την έχουμε εγκαταλείψει, οπότε και στο μέλλον θα δούμε, αρκεί όλοι μας να είμαστε σε μία καλή κατάσταση».

 

«Θέλουμε να αξιοποιούνται ντόπιοι καλλιτέχνες στο επίπεδο που μπορούν»

Η ίδια ερωτηθείσα ακόμα γιατί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας δεν αξιοποιεί ντόπιους καλλιτέχνες, επεσήμανε πως στην παράσταση «Τρωάδες» συμμετέχει η κ. Βλάχου (πρόκειται για την κόρη του αείμνηστου – και επί 5 τετραετίες – Δημάρχου Νάουσας Δημήτρη Βλάχου), ενώ, όπως έκανε γνωστό, ο σκηνοθέτης κ. Παρασκευόπουλος πρόκειται να παρουσιάσει το έργο «Ο πελεκάνος» του Στίλμπεργκ. Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά: «Έχουν γίνει προτάσεις σε ντόπιους καλλιτέχνες. Και θέλουμε να αξιοποιούνται ντόπιοι καλλιτέχνες στο επίπεδο που μπορούν βέβαια».

 

«Χαιρετίζουμε που ένα μεγαλόπνοο έργο έχει τελειώσει»

Περνώντας στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα του Δήμου Βέροιας και δη στην ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας με δωρεά των αδελφών Κούσιου (που πήρε μία δεκαετία βέβαια), τα εγκαίνια της οποίας έχουν προγραμματισθεί να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη» υπογράμμισε : «Είναι ένα έργο, για το οποίο έχουν ακουσθεί, λεχθεί και γραφτεί πολλά. Εμείς ως παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και συνεργαζόμενη με την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο μας «Δράση με γνώση», χαιρετίζουμε που επιτέλους έχει τελειώσει ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου και θα είμαστε εκεί, όπως πιστεύω θα είναι και δημότες της πόλης μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια των αείμνηστων δωρητών αδελφών Κούσιου,  με χρήματα των οποίων ολοκληρώθηκε αυτή η γέφυρα και φέρνει πλέον τόσο κοντά την περιοχή του κεντρικού ιστού της πόλης με το συνοικισμό του Προμηθέα».

 

«Δεν με αφορά τι λέει ο κ. Παυλίδης»

Επιπλέον, η κ. Μπατσαρά – κατόπιν σχετικού ερωτήματος – δεν έκρυψε και πάλι τη δυσαρέσκεια και συνάμα απορία της για τα όσα λέει ο κ. Παυλίδης, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», για το πρόσωπό της, λέγοντας : «Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει ο κ. Παυλίδης με μένα και λέει τα ίδια και τα ίδια. Δεν με αφορά τι λέει ο κ. Παυλίδης», ενώ σ' ό,τι αφορά τη συνεργασία της παράταξής της με αυτή του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ξεκαθάρισε πως «το κίνητρο είναι ένα και μοναδικό, να προσφέρουμε στη Βέροια, την οποία τόσο πολύ αγαπάμε».

 

«Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο είναι πάρα πολύ καλή»

Η κ. Μπατσαρά ακόμα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο Δήμος Βέροιας χειρίστηκαν την πανδημία του covid-19 όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας πως «οι συνεργασίες πάντα προσφέρουν. Βέβαια, αν μπουν κάποια θέματα, τα συζητάς και παίρνεις τις αποφάσεις. Και πάνω σ' αυτό μπορώ να πω πως η συνεργασία μας με το Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη είναι πάρα πολύ καλή».

 

«Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δεν είναι τέλειο, αλλά....»

Τέλος, η Γεωργία Μπατσαρά είχε να δώσει τη δική της απάντηση, ερωτώμενη για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και που περιορίζει τις διαδηλώσεις. «Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο ο καθένας το βλέπει από τη δική του σκοπιά. Δεν μπορεί να παραλύει το κέντρο της Αθήνας από μερικούς διαδηλωτές. Βέβαια, τέλειο δεν είναι το νομοσχέδιο αυτό που ψηφίσθηκε. Όμως να επισημάνουμε ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις σ' αυτό, πριν πάρει το δρόμο της ψηφοφορίας. Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν καταργεί τις διαδηλώσεις. Αλλά όλα θα πρέπει να γίνονται με σωφροσύνη. Που σημαίνει ο ένας να μην παρακωλύει τη λειτουργία του άλλου».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής