breaking news Νέο

Super League : Περιμένοντας την ... αναδιάρθρωση

Super League : Περιμένοντας την ... αναδιάρθρωση

Τελευταία αγωνιστική της διαδικασίας των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ το περασμένο Σαββατοκύριακο δίχως σημαντικές εκπλήξεις και την βαθμολογική σειρά των ομάδων της Super Leageue να παραμένει όπως είχε διαμορφωθεί την περασμένη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ που τον ακολουθεί και πρωταθλητής Ελλάδος ύστερα από τρία χρόνια και πάλι, με τον ΠΑΟΚ να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και να εξασφαλίζει την συμμετοχή του στην δεύτερη φάση των προκριματικών του Champions League, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου, σε ένα δηλαδή μήνα και μια εβδομάδα περίπου.

Στην τρίτη θέση κατετάγη η ΑΕΚ που παίρνει το καλό εισιτήριο του Eupopa League, αφού είναι και φιναλίστ του κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που έτσι κι αλλιώς έχει κερδίσει την συμμετοχή του στο Champions League. Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από την τρίτη φάση του Europa League.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που ναι μεν δικαιούται ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως λόγω τιμωρίας (η φετινή είναι η τελευταία του χρονιά) δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη και το εισιτήριό του το παίρνει ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην έκτη και τελευταία θέση των πλεϊ οφ και στην πέμπτη βρίσκεται ο Αρης που επίσης δεν δικαιούτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως επειδή κυπελλούχος, στον οποίο ανήκει ένα από τα τρία εισιτήρια της UEFA, θα είναι ομάδα που έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω της βαθμολογίας της στο πρωτάθλημα παίρνει το εισιτήριο της κυπελλούχου, όχι όμως το καλό το οποίο έτσι κι αλλιώς πάει στην ΑΕΚ, που όπως ήδη αναφέραμε ξεκινάει τις υποχρεώσεις της από την τρίτη φάση του Europa Leuague.

Στο γκρουπ των ομάδων που συμμετείχαν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ.

Ξεκινάμε ανάποδα, από την ουρά. Ο Πανιώνιος, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά την τελευταία θέση και με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος υποβιβάζεται στην πιο κάτω κατηγορία.

Και λέμε με βάση την προκήρυξη, επειδή προσωπικά θεωρούμε ότι δεν θα ισχύσει και η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα παραμείνει στην Super League. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα το δούμε στα επόμενα ρεπορτάζ μας.

Στην προτελευταία θέση του πίνακα παρέμεινε η Ξάνθη, από την οποία αφαιρέθηκαν 12 βαθμοί (και ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς).

Η Ξάνθη με βάση την προκήρυξη δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2, δηλαδή τον Απόλλωνα Αθηνών. Θεωρούμε όμως ούτε αυτός ο αγώνας μπαράζ θα πραγματοποιηθεί και οι δύο ομάδες την νέα περίοδο θα παίζουν στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Γιατί πως μπορείς να υποχρεώσεις μία ομάδα, που έχει σταματήσει την αγωνιστική της δράση εδώ και τέσσερις (4) περίπου μήνες, από τον περασμένο Μάρτη, όπως ο Απόλλων Αθηνών, να παίξει μία κατηγορία σε ένα παιχνίδι, με αντίπαλο μία άλλη πανέτοιμη όπως η Ξάνθη; Πιστεύουμε λοιπόν ότι ούτε αυτός ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με τις δύο ομάδες να συμπεριλαμβάνονται στην Super League την νέα περίοδο.

Ο Παναιτωλικός τελικά απέφυγε τις περιπέτειες και αυτό που τον κράτησε έξω από την επικίνδυνη ζώνη ήταν η εκτός έδρας νίκη του την προτελευταία αγωνιστική επί του Πανιωνίου.

Αυτές ήταν οι θέσεις κλειδιά στην μάχη των πλεϊ άουτ που τις διεκδικούσαν ή προσπαθούσαν να τις αποφύγουν τρεις ομάδες: Ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και ο Πανιώνιος.

Όσον αφορά την πρώτη θέση στο γκρουπ των ομάδων που συμμετείχαν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία θέση τιμητική αφού τίποτα το ουσιαστικό δεν προσφέρει τελικά, βρέθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, με ένα βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Ατρόμητο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής