breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειοληπτών για την ημέρα της λήξης της Προστασίας της 1ης Κατοικίας (31 Ιουλίου)

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειοληπτών για την ημέρα της λήξης της Προστασίας της 1ης Κατοικίας (31 Ιουλίου)

Τώρα που πλησιάζει η 31η Ιουλίου, η μέρα κατά την οποία η Κυβέρνηση σκοπεύει, όπως δηλώνει, να «ξεκλειδώσει» τη δυνατότητα των μαζικών πλειστηριασμών «1ων κατοικιών», ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, παραμένει, με μεγαλύτερο πείσμα από ποτέ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία των αδύναμων δανειοληπτών και όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ο Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει, πριν από κάθε κόμμα και άλλο οργανισμό, πλήρη, υπεύθυνη και συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου, για την προστασία της 1η κατοικίας και όλων των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Η Πρόταση Νόμου του ΣΔκΠΚΒΕ, αν ληφθεί υπόψη και εφαρμοστεί, μειώνει σε σημαντικό βαθμό την αδικία που υφίστανται οι Συμπολίτες μας, καθώς το συντριπτικό ποσοστό των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια» δεν ευθύνονται οι ίδιοι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά περιήλθαν σε αυτή την κατάσταση λόγω  λανθασμένων επιλογών των Τραπεζικών και των Πολιτικών Διοικήσεων της χώρας μας.

Η Πρόταση του Συλλόγου επίσης ΔΕΝ αποτελεί μια πρόχειρη λύση όπως οι κυβερνητικές προτάσεις και τα υποτιθέμενα «προγράμματα-γέφυρα», που απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα και αυξάνουν το βάρος στην πλάτη των δανειοληπτών. Δεν είναι  «επικοινωνιακή», αλλά αποτελεί μια προσεκτική, κοινωνικά και οικονομικά υπεύθυνη, βατή πρόταση, που λαμβάνει υπόψη της το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας και θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό  το «ξεκλείδωμα» της «κατάστασης-ασφυξίας» που ζημιώνει ολόκληρη την ελληνικά κοινωνία και την οικονομία μας.

Με τις λύσεις που, αντίθετα, -δεν- δίνονται από την Κυβέρνηση, το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» όχι μόνο δεν θα επιλυθεί, αλλά θα συνεχίσει να μεγαλώνει, για τους πολίτες και για τις ίδιες τις Τράπεζες, αφού οι 2 στις 3 ρυθμίσεις «κοκκινίζουν» λόγω της αδυναμίας των οφειλετών και της συνεχούς πτώσης της Οικονομίας. Οι «λύσεις» αυτού του τύπου απλώς αποκαλύπτουν την απόλυτη άγνοια των πολιτικών για την οικονομική πραγματικότητα των Πολιτών, Εργαζόμενων, Επαγγελματιών, Συνταξιούχων και Ανέργων, που αντιμετωπίζουν εδώ και δέκα χρόνια την Κρίση, η οποία γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο στις μέρες μας λόγω της Πανδημίας.

Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για την Πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές κατευθύνσεις.

Από την πλευρά μας συνεχίσουμε καθημερινά την ενημέρωση του πολιτικού κόσμου.

Καλούμε επίσης τα ΜΜΕ να σταματήσουν την παθητική τους στάση και να προωθήσουν τις βιώσιμες προτάσεις, όπως είναι η δική μας.

Η Ελληνική Κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλο την κατάσταση όπως εξελίσσεται.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή της Δικαίωσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής