breaking news Νέο

Aνοίγει το κεφάλαιο αναδιάρθρωση

Aνοίγει το κεφάλαιο αναδιάρθρωση

Ολοκληρώθηκε και το ιστορικό, λόγω της παρουσίας του κορονοϊού και των προβλημάτων που του δημιούργησε, πρωτάθλημα της Super League και μπορεί η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των έξι ομάδων που συμμετείχαν στα πλεϊ οφ να διαφοροποιήθηκε στην διάρκεια των 10 αγωνιστικών, όμως η σειρά παρέμεινε η ίδια. Όπως ακριβώς ήταν όταν ξεκινούσε η διαδικασία, στις 6 Ιουνίου. Ο Ολυμπιακός πρώτος και πρωταθλητής, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη, τέταρτος ο Παναθηναϊκός, που έσβησε την ευρωπαϊκή τιμωρία του, πέμπτος ο Αρης και έκτος ο ΟΦΗ, που επιστρέφει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ύστερα από αρκετά χρόνια.

Το πρωτάθλημα βέβαια τελείωσε, ανακοινώθηκε πότε θα ξεκινήσει το επόμενο, στις 12 Σεπτεμβρίου, όμως οι εκκρεμότητες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ποιός μπορεί να ισχυριστεί, δίχως τον κίνδυνο να διαψευσθεί στη συνέχεια, ότι ο Πανιώνιος που κατετάγη στην τελευταία θέση τελικά θα υποβιβαστεί, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League;

Ποιός γνωρίζει αν η προτελευταία Ξάνθη, που έχει σε εκκρεμότητα τους 7 από τους 12 βαθμούς που της αφαιρέθηκαν και ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία πριν τελεσιδικήσει η απόφαση της υποτιθέμενης πολυϊδιοκτησίας της με τον ΠΑΟΚ, δώσει τελικά αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2, Απόλλωνα Αθηνών, οι παίκτες του οποίου έχουν να πατήσουν το χορτάτι και να κλωτσήσουν μπάλα από τον περασμένο Μάρτιο, εδώ και τεσσαράμιση δηλαδή περίπου μήνες, όπως προβλέπεται επίσης από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Super League 1 και της Super League 2;

Και το κυριότερο, καθώς ενδιαφέρει άμεσα τους φιλάθλους της περιοχής μας, αφού αναμένεται να επηρεάσει και την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί την νέα χρόνια η ΒΕΡΟΙΑ. Με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 1; Με 14, με 16 ή με 18 όπως πρότεινε η Super League 1;

Γιατί αν αυξηθούν οι ομάδες της Super League 1, έστω και κατά δύο, γίνουν 16, τότε πάμε φουλ για αναδιάρθρωση και η ΒΕΡΟΙΑ θα βρεθεί στο δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας.

Όμως ακόμη κι αν ακολουθηθεί κατά γράμμα η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της Super League 1 και της Super League 2 και πραγματοποιηθεί ο αγώνας μπαράζ της Ξάνθης, με τον Απόλλωνα Αθηνών, κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί και συγχρόνως επικυρωθεί η βαθμολογία, πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση της υποτιθέμενης πολυιδιοκτησίας που εκκρεμεί, η συνένωση των δύο κατηγοριών, της S.L.2 και της F.L. με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο για τους αρμόδιους.

Βέβαια όσο κι αν όλα πλέον δείχνουν ότι επιστρέφουμε στην παλιά Β' Εθνική των δύο ομίλων, αν δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος με τι θα συμβεί, αφού στο ποδόσφαιρο ακόμη και οι αποφάσεις ανατρέπονται, πόσο μάλλον θέματα που βρίσκονται υπό συζήτηση.

Αυτός νομίζουμε είναι και ο λόγος που η ΒΕΡΟΙΑ δεν έχει προχωρήσει σε συμφωνία με προπονητή και τεχνικό διευθυντή, παρότι έχει γίνει προεργασία. Όμως όσο μεγάλο όνομα κι αν είσαι, διαφορετικά προσεγγίζεις έναν προπονητή και τεχνικό διευθυντή όταν αγωνίζεσαι στο δεύτερο «τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα και διαφορετικά στην τρίτη επαγγελματική κατηγορία κι ας ονομάζεται Football League.

Ήδη μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League1, όπως αναμένονταν άνοιξε το κεφάλαιο αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών και συνένωση της S.L.2 και της F.L. Και θεωρούμε ότι η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα θα ήταν πολύ πιο έντονη, αν δεν είχε προκύψει το θέμα με την έδρα του τελικού, που οδηγεί όπως όλα δείχνουν στην μετάθεσή του για τον Αύγουστο!

Όπως και να έχει το πράγμα όμως, τα περιθώρια έχουν στενέψει, σε δέκα ημέρες ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, με τις ημερομηνίες που όρισε η ΕΠΟ και οι ομάδες θα πρέπει να ετοιμάζονται για την προετοιμασία της νέας περιόδου. Συνεπώς η όποια απόφαση σχετικά με την αναδιάρθρωση ή την συνένωση των κατηγοριών θα παρθεί στις επόμενες ημέρες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής