breaking news Νέο

Super League : Αύριο η απόφαση για την αναδιάρθρωση

Super League : Αύριο η απόφαση για την αναδιάρθρωση

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκα Λεωνίδας Μπουτσικάρης, έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του και το πρώτο θέμα, που όπως όλα δείχνουν θα τρέξει είναι η αναδιάρθρωση.

Η Λίγκα πραγματοποιεί την πρώτη συνεδρίαση της μετά την ολοκλήρωση των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ, αύριο Παρασκευή και το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι όπως ήδη αναφέραμε η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης το οποίο θα αποφασιστεί στο αυριανό συνέδριο της Λίγκα και το οποίο προφανώς θα εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Super League 1 θα κατατεθεί την Δευτέρα το πρωί στην ΕΠΟ.

Στην συνέχεια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα χρειαστεί ένα διάστημα 15 ημερών για να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Σε περίπου 20-25 ημέρες συνεπώς θα έχουμε μια εικόνα για το πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα της Super League 1 της νέας χρονιάς.

Βέβαια εδώ θα χρειαστεί και η συγκατάθεση της Nova που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Super League 1.

Η Super League 2, όπως είναι γνωστό από τον περασμένο Μαϊο έχει κάνει τις προτάσεις της αναφορικά με την αναδιάρθρωση προτείνοντας 18,16 και 16 ομάδες αντίστοιχα για τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, την Super League 1, την Super League 2 και την Football League. Έτσι ετοιμάζεται και η Super League 1 για το δικό της σχέδιο, που όπως αναφέραμε θα αποφασιστεί στο αυριανό συμβούλιο των μελών της και θα φθάσει στην ΕΠΟ την προσεχή Δευτέρα το πρωί.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι για να υπάρξει αύξηση ομάδων θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των 3/4 των ομάδων της κατηγορίας.

Ανοιχτό όμως όπως ήδη αναφέραμε παραμένει και το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας. Επειδή λοιπόν ο χρόνος τρέχει και πρέπει οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να δηλωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει μερική επικύρωση της βαθμολογίας. Να επικυρωθούν δηλαδή οι πρώτες έξι θέσεις. Οι ομάδες των πλεϊ οφ για να μην υπάρξει πρόβλημα και η ολική επικύρωση να γίνει μόνο όταν υπάρξει ομοφωνία των 14 ομάδων της Super League 1.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Ξάνθη ήδη ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, αφού εφόσον οριστικά δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ από την Εφέσεων της ΕΠΟ, τότε παίρνει και αυτή πίσω τους 7 από τους δώδεκα βαθμούς που της αφαιρέθηκαν και προσπερνάει τον Παναιτωλικό στον βαθμολογικό πίνακα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής