breaking news Νέο

Γιάννης Τσεχελίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ : «Η τοπική διοίκηση λειτουργεί ως ... δεξί χέρι της κεντρικής διοίκησης»

Γιάννης Τσεχελίδης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ : «Η τοπική διοίκηση λειτουργεί ως ... δεξί χέρι της κεντρικής διοίκησης»

«Η παρουσία μου στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι για μένα κάτι το πρωτόγνωρο και μία καινούργια εμπειρία, καταστάσεις για να σε βοηθήσουν σε διάφορα επίπεδα», επεσήμανε ο Γιάννης Τσεχελίδης, εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας, εκλεγμένος με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00-13.00), του Ράδιο Αιχμή-102,8fm, την οποία παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

Ο ίδιος συνάμα ανέδειξε και τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός, αναφορικά με τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου (τηλεδιάσκεψη), αλλά και η διαπίστωσή του ότι «η τοπική διοίκηση λειτουργεί ως δεξί χέρι της κεντρικής διοίκησης». Συν τοις άλλοις, έθεσε και το ότι «θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και όχι όπως λειτουργεί τώρα. Όμως δεν έχουν λόγο να τον αλλάξουν, γιατί η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα διαθέτει μία ισχυρή πλειοψηφία. Οπότε και θέλουν να πορεύονται πάνω σ' αυτό το πνεύμα».

Ο Γιάννης Τσεχελίδης, μπροστά στην εικόνα που παρουσιάζεται για το ότι ... πετάει η ομάδα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσιάσθηκε με εντελώς διαφορετική άποψη. «Δεν είναι έτσι», είπε και προσέθεσε : «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιφέρεια, τα οποία ως παράταξη έχουμε θέσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Χαλκιδική, που τα καλοκαίρια «βουλιάζει» από κόσμο, όχι όμως φέτος με τον κορονοϊό. Εκεί, λοιπόν, έχουμε ένα μόνο γιατρό, που θα κάνει την εργασία για τους ελέγχους, ενώ υπάρχει και υποστελέχωση προσωπικού στις ελεγκτικές υπηρεσίες. Ένα ζήτημα, το οποίο μπαίνει μόνιμα», όπως και όσοι έρχονται να εργασθούν με 8μηνα, κάνουν το έργο τους και απολύονται στη συνέχεια».

 

«Το θέμα δεν είναι η απορροφητικότητα, αλλά το που κατευθύνονται τα κονδύλια»

Όσο για το ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζεται πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ στην ελληνική επικράτεια, ο Γιάννης Τσεχελίδης σημείωσε : «Το θέμα κατ' εμάς, ως «Λ.Σ.» και ως φορέας ΚΚΕ, δεν είναι πόση απορροφητικότητα έχεις σε μία τέτοια περίπτωση, αλλά το πού κατευθύνονται αυτά τα κονδύλια. Εμείς λέμε να πάνε για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών. Όμως τα κονδύλια αυτά πηγαίνουν σε έργα, που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι να εξυπηρετήσουν λαϊκές ανάγκες, επαναλαμβάνω και πάλι. Ακόμα θα πω πως δεν έχουν προγράμματα για πλημμύρες και για αντισεισμική θωράκιση. Κάτι «μερεμέτια» γίνονται και όχι έργα, με τα οποία θα εκλείψουν προβλήματα».

 

«Συνεχείς παρεμβάσεις μας σαν «Λ.Σ.» μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας και εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για πλούσια δραστηριότητα, την οποία έχει να επιδείξει η παράταξή του μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς, άσχετα αν δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, εξαιρουμένων βέβαια κάποιων ελάχιστων. Από τα μέσα του περασμένου Απριλίου και με την πανδημία του νέου κορονοϊού να έχει ενσκύψει στη χώρα μας, είχαμε καταθέσει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων, οι οποίες αφορούσαν τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, τα μέσα προστασίας τους, όπως και  για τις ευπαθείς ομάδες. Ένα άλλο θέμα που προτάξαμε, είναι αυτό με τις ανεμογεννήτριες στον τόπο μας. Εδώ μιλάμε για μία καθαρή προσπάθεια με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το περιβάλλον, που έπραξε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, άρθηκαν και τα τελευταία εμπόδια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Όμως οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Αλλά και η περιφέρεια παίζει το «παιχνίδι» με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ένα άλλο θέμα που έχουμε θέσει, είναι αυτό με την καύση των απορριμμάτων στον Τιτάνα της Θεσσαλονίκης, το ζήτημα ακόμα της παραγωγής ηλιακής ενέργειας, όπως επίσης και τη μόλυνση της Τάφρου 66 εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και άλλων περιοχών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Γιάννης Τσεχελίδης υποστήριξε πως «η μόνη παράταξη, που βάζει τα πράγματα στη σωστή διάσταση και δίχως να θέλω να ευλογήσω τα γένια μας, είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

«Να μείνει μακριά η χώρα μας από τη σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων»

Επιπλέον, ο Γιάννης Τσεχελίδης, προσκείμενος στο ΚΚΕ, και με αφορμή την έξοδο στο Αιγαίο 19 πολεμικών σκαφών της Τουρκίας και με την κλιμάκωση της τουρκικής αστικής τάξης, όπως είπε, έθεσε ως ΚΚΕ «πρώτον, να μην υπάρξει αλλαγή συνόρων και αυτά να παραμείνουν ως έχουν με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί, δεύτερον, τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Και τρίτον, ότι υπάρχουν θολά σημεία στη συμφωνία που υπήρξε με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τη χώρα μας πάνω στην περίπτωση με τα διαπόντια νησιά, αφήνοντας μία πόρτα ανοιχτή έτσι». Και συνέχισε λέγοντας: «Άρα, λοιπόν, το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη στάση: Να μείνει μακριά η χώρα μας από τη σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων».

 

«Ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται»

Τέλος, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολίασε δεικτικά: «Πανηγυρίζουν οι 27 ηγέτες των χωρών. Ποιοί πανηγυρίζουν; Βγήκε «λευκός καπνός» μετά από τόσες ώρες συνεδρίασης. Κουράστηκαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν... Εμείς σαν ΚΚΕ λέμε ότι ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Απλά νέα βάρη θα φορτωθούν στις πλάτες του.  Τα ποσά που πήρε η χώρα μας, είναι ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο. Όμως ο λαός θα πρέπει να είναι έτοιμος και να οργανώσει την πάλη του μέσα από φορείς και τα μέσα παραγωγής. Υπήρχε μεγάλη κρίση πριν από την εκδήλωση της πανδημίας και η οικονομία ήταν σε ύφεση. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής