breaking news Νέο

Στην Βέροια περιμένουν την ευχάριστη είδηση

Στην Βέροια περιμένουν την ευχάριστη είδηση

Με την απόρριψη, από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, του αιτήματος του Λεβαδειακού να κριθεί αντικανονική η διακοπή του πρωταθλήματος έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα της Super League 2. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τις ομάδες της Football League, μεταξύ των οποίων βέβαια βρίσκεται και η ΒΕΡΟΙΑ.

Χθες Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League 2 στην οποία εκτός από την επικύρωση της βαθμολογίας, όπως αυτή ήταν διαμορφωμένη όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα πιθανόν να συζητείτο, παρότι δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ενώ σήμερα Παρασκευή, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Super League 2 και της Football League θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης η θητεία της οποίας πλέον δεν θα είναι δύο ετών αλλά τεσσάρων, μετά την τροποποίηση του καταστατικού τους.

Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί οι όποιες εξελίξεις στην Super League 2, επηρεάζουν και την Football League, αφού η τύχη των δύο κατηγοριών, όσον φορά τα διοικητικά και την αναδιάρθρωση, είναι αλληλοεξαρτώμενη.

Στην ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν, όπως βέβαια και στις υπόλοιπες ΠΑΕ της Football League, έχουν τις κεραίες τους στραμμένες στα διαδραματιζόμενα στην Super League 2, αφού επαναλαμβάνουμε οι αποφάσεις που θα παρθούν από τα μέλη της θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά το θέμα της αναδιάρθρωσης ή της συνένωσης των δύο κατηγοριών.

Οι άνθρωποι της «βασίλισσας» μπορεί να μην έχουν κάτι το χειροπιαστό, όσον αφορά την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν την νέα περίοδο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μένουν αδρανείς.

Προετοιμάζουν το έδαφος, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις παραμέτρους που πιθανόν θα δημιουργηθούν, όταν με το καλό κλείσει το θέμα της αναδιάρθρωσης ή της συνένωσης της Super League 2 και της Football League.

Κάνουν τις επαφές τους με ποδοσφαιριστές και με προπονητές, προετοιμάζοντας το έδαφος, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν έτοιμη λύση και στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, μία θέση που χηρεύει εδώ και αρκετό καιρό.

 

ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ

Παρότι οι άνθρωποι που δημιούργησαν την νέα ομάδα λειτούργησαν με ιδιαίτερη προσοχή και νομιμότητα, τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν εκατό τοις εκατό τις συνέπειες και καλούνται να πληρώσουν τα λάθη, τις παραλείψεις και την ασυνέπεια, αυτών που οδήγησαν μια ιστορική ομάδα, όπως η ΒΕΡΟΙΑ στη διάλυση.

Η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιδίκασε ένα ποσό γύρω στις 10.00 ευρώ, παλιό χρέος της προηγούμενης ΠΑΕ που οφείλει να πληρώσει κατά το ήμισυ η σημερινή ομάδα, αφαιρώντας της συγχρόνως και 3 βαθμούς.

Το ποσό βέβαια που κλήθηκε να πληρώσει η διοίκηση της ομάδας, για ένα χρέος άσχετο με την σημερινή ΠΑΕ, δεν είναι απαγορευτικό. Απαγορευτική είναι η κηλίδα που δημιουργεί σε μια διοίκηση που χαρακτηρίζεται για την συνέπειά της, τόσο προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους υπαλλήλους της όσο και προς τρίτους.

Η FIFA βλέπετε στο θέμα της δημιουργίας νέας ΠΑΕ με διαφορετικό ΑΦΜ, για να καλύψει το κενό που αφήνει μια άλλη που υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, σβήνοντας παράλληλα χρέη εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και σε εργαζόμενους (υπαλλήλους, ποδοσφαιριστές κ.α.) έγινε ιδιαίτερα αυστηρή θεσπίζοντας κανόνες που δύσκολα μπορούν πλέον να ξεπεραστούν με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληρώνουν και ΠΑΕ που πράγματι δεν έχουν κοινό στοιχείο με την προηγούμενη ομάδα, εκτός φυσικά φιλάθλους στους οποίους απευθύνονται όπως η σημερινή ΒΕΡΟΙΑ.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής