breaking news Νέο

«…μικρά ημερολόγια λόγου», παρουσίαση ανθολογίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«…μικρά ημερολόγια λόγου», παρουσίαση ανθολογίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Στο Ανθολόγιο «…μικρά ημερολόγια λόγου» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Επιμ. Ανθολ. Μαρία Θανοπούλου, Θεσσαλονίκη 2020), συμμετέχουν Λογοτέχνες και Παραμυθάδες από όλη την Ελλάδα, δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο με την γραφή τους.

Το Ανθολόγιο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο, όπου φιλοξενούνται Κείμενα του Πεζού Λόγου, Ρήσεις και Ποίηση συμμετέχουν οι : Κ. Ευκαρπίδης, Κωνσταντίνα Αλαμπορινού, Δ.Α. Δημητριάδης, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, Μαρία Θανοπούλου, Κωστής Ι.Γ. Καλλέργης, Μαίρη Καούνη, Γ. Καούνης, Φώτης Κουτσαμπάρης, Μάριος Μητσόπουλος, Ειρήνη Μπαλάνη, Θανάσης Παμπόρης, Λέλα Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Σιαρβάλη, Βασιλική Ν. Σκριβάνου, Μάριος Ταβλαρίδης, Β. Τσερέλης, Θωμαή Τσιμερίκα, Αθηνά Τσιρίκα και Ν. Χασανάγας. Στο δεύτερο μέρος, φιλοξενούνται Παραμύθια και συμμετέχουν οι : Γιώργος και Τάσος Δροσαλάκης, Θεοδώρα-Αναστασία Γ. Ζαβαλιάνη, Όλγα Ιγνατιάδου, Κωστής Ι.Γ. Καλλεργης, Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου, Αλήνη Νέλβη, Ευαγγελία Σιαρβάλη, Θωμαή Τσιμερίκα, Δημοσθένης Χαρούλης και Κωνσταντίνα Χριστοδούλου. Μάλιστα τρεις από τους Δημιουργούς προέρχονται από την Ημαθία! Πρόκειται για τους : Αναστασία Αλαμπορινού από την Επισκοπή Αλεξάνδρειας που συμμετέχει με 6 ποιήματα, Φώτης Κουτσαμπάρης από τα Καβάσιλα Βεροίας με 13 ποιήματα και Όλγα Ιγνατιάδου από την Βέροια με 1 παραμύθι.

Όπως επισημαίνει η Επιμελήτρια της έκδοσης Μ. Θανοπούλου, πρόκειται για ένα Ανθολόγιο της Άνοιξης στην καρδιά του Χειμώνα, που παρεμβαίνει λογοτεχνικά στην σημερινή δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής