breaking news Νέο

Καταβάλλεται την Τετάρτη και σε μία δόση το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2019

Καταβάλλεται την Τετάρτη και σε μία δόση το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2019

Καταβάλλεται τελικά την Τετάρτη και σε μία δόση το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς για τις ζημίες του 2019. Τις σχετικές διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της πληρωμής επιβεβαίωσε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, δίνοντας γραμμή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της πληρωμής, με ορόσημο την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, «η πρόσφατη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ-με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη-για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού, επέτρεψε τη διάθεση του συνόλου των πόρων του για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Συνεπώς, σήμερα το μεσημέρι υπέγραψα την εξόφληση του οφειλόμενου 35% των αποζημιώσεων του έτους 2019, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίον θα είναι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών την Τετάρτη 12η Αυγούστου 2020.

Κυβέρνηση και νέα Διοίκηση του ΕΛΓΑ τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Λ.Τσαβδαρίδης : «Δικαιώνεται η προσπάθεια όλων ημών που πιέσαμε προς αυτή την κατεύθυνση»

Ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε για την απόφαση του ΕΛΓΑ : «Τηρείται έτσι πιστά το χρονοδιάγραμμα που είχε αποτυπωθεί μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στα τέλη του προηγούμενου μήνα, που επικύρωσε την αλλαγή του προϋπολογισμού του Οργανισμού και άνοιξε τον δρόμο για την εξόφληση των αποζημιώσεων. Όχι μόνο πιστοποιείται η κυβερνητική ευαισθησία και προτεραιότητα για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αλλά δικαιώνεται και η προσπάθεια όλων ημών που πιέσαμε προς αυτή την κατεύθυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάντα σεβόμενοι τον κόπο και την αγωνία των αγροτών μας».

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής