breaking news Νέο

Συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

  • Συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»
  • Συνέντευξη της Κάρμεν Ρουγγέρη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Χριστίνας Κουλουμπή θα περιοδεύσει από τις 4 Αυγούστου σε ανοικτά θέατρα στης Ελλάδας μας.

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος είναι μια παράσταση που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

 

  • Με ιδιαίτερη χαρά μάθαμε ότι η παράσταση Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία την σεζόν που μας πέρασε στην Αθήνα, θα έρθει στην Βέροια στις 17 Αυγούστου. Θέλουμε να διαβάσουμε από εσάς τι θα δούν τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια σε αυτή την παράσταση.

Κ. Ρ:       Το έργο μας χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος που περιλαμβάνεται η πορεία  του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίσαμε να  δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνεται: 1ον Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή. 2ον Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίον ο Θησέας παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, φτάνε στον Μινώταυρο και αθα πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του. Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

 

  • Περάσαμε όλοι μια πολύ δυσάρεστη περίοδο λόγω του κοροναιού. Πώς μοιράσατε τον δικό σας χρόνο την περίοδο της καραντίνας.

Κ.Ρ: Διάβαζα πολύ. Βιντεοσκοπήσαμε πολλά παραμύθια για τα παιδιά του δήμου Ξάνθης και έκανα προετοιμασία για τις επόμενες παραστάσεις που θα παρουσιάσουμε

 

  • Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε περιοδεία σε αυτό το περίεργο καλοκαίρι και μάλιστα με μια παράσταση για παιδιά

Κ.Ρ. Εδώ και 25 χρόνια έχει γίνει πια θεσμός να πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα με μια από τις παραστάσεις μας κάθε καλοκαίρι με μια μεγάλη περιοδεία. Φέτος δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε το παρόν κάνοντας έστω μια μικρή περιοδεία

 

  • Πώς βλέπετε την επόμενη χειμερινή θεατρική σεζόν

Κ.Ρ. Πολύ δύσκολη. Παρ’ όλο αυτά προετοιμαζόμαστε.

 

  • Ποιες παραστάσεις σκέφτεστε να ανεβάσετε και πότε για τη νέα χειμερινή σεζόν

Κ.Ρ.: Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σκοπεύουμε να ανεβάσουμε τον ΜΙΚΡΌ ΠΡΊΓΚΙΠΑ, το αριστούργημα του Εξιπερύ, με τρόπο που να μπορέσουν να το καταλάβουν και τα πιο μικρά παιδιά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι όπως πάντα της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, η κίνηση και η χορογραφία του ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΛΙΑ και η μουσική πρωτότυπη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ. Ακόμα θα συνεργαστούμε με το Christmas Theater σε μια πολύ μεγάλη παραγωγή. Τους ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΉ. (το θέατρο είναι 3.000 θέσεων και θα είναι ασφαλές για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο)

 

  • Πιστεύετε ότι τα σχολεία θα έρθουν να παρακολουθήσουν θέατρο τον χειμώνα?

Κ.Ρ: Αν όλα πάνε καλά, ναι. Αν όχι οι παραγωγές θα είναι έτοιμες να παρουσιαστούν όταν όλα πάνε καλά.

 

  • Υπάρχει κατά την γνώμη σας εναλλακτικός τρόπος, ώστε αν αναγκαστούμε να μπούμε πάλι σε καραντίνα, το θέατρο να συνεχίσει να υπάρχει?

Κ.Ρ: Φοβάμαι πως όχι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής