breaking news Νέο

Οι μνηστήρες του φετινού τίτλου

Οι μνηστήρες του φετινού τίτλου

Ο χρόνος πλεον μετράει αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της Ενωσης μας, καθώς απομένουν λιγότερες από 20 ημέρες για τη σέντρα της πρώτης φάσης του κυπέλλου και το τοπίο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας εξακολουθεί να παραμένει θολό.

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας έχουν ανακοινώσει τις πρώτες προσθήκες στο ρόστερ τους και οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη “πατήσει” χορτάρι και ετοιμάζονται και για τα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας, που και αυτά όπως και οι αγώνες του κυπέλλου και του πρωταθλήματος που θα ακολουθήσουν θα γίνονται σε άδειες κερκίδες, τουλαχιστον όσο παραμένει η απειλή του κορονοϊού.

Οι μέχρι στιγμής μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι περιορισμένες με τις περισσότερες να περιορίζονται στην ανανέωση της συνεργασίας με τους δικούς τους παίκτες κάτι που σημαίνει οτι οι δυνατότητες και οι στόχοι των περισσοτέρων ομάδων είναι προβλέψιμοι.

Εκεί που μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση είναι η μάχη του τίτλου, η κορυφή.Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχει μετακινηθεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενω η Νάουσα μεχρι στιγμής παραμένει ακέφαλη διοικητικά και ενω απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες για την έναρξη όπως ήδη αναφέραμε των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων της, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα πορευθεί την νέα περίοδο.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου δεν θα έχει στον πάγκο του τον Γιάννη Κερλίδη που τον αντικατέστησε ο Τενεκετζής και παραλληλα έχασε δυο πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές του. Τον Χρήστο Μπρέγκου και τον Βραζιλιάνο Ουέλιγκτον. Ο πρώτος μάλιστα ο Μπρέγκου την νέα περιοδο θα ενισχύσει έναν από τους περσινούς αντιπάλους του στην μάση της εισόδου στα πλεϊ οφ τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Πως θα αντιδράσει με όλες αυτές τις αλλαγές κανείς δεν μπορεί να προβλεψει δίχως τον κίνδυνο να διαψευσθεί, καθώς η ομάδα του Ροδοχωρίου δεν είχε μόνο απώλειες, αλλά και κάποιες προσθήκες στο ρόστερ της.

Ο πέμπτος που την περσινή περίοδο διεκδικησε την είσοδο του στα πλεϊ οφ και έφθασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου της Ενωσης μας κερδίζοντας μάλιστα την συμμετοχή του στο κύπελλο Ελλάδας στην κλήρωση, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος μετά από τεσσερα - πέντε χρόνια αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα επιβίωσης και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν δώσει παρών στο νέο πρωτάθλημα κι αν το δώσει πως θα κινηθεί.

Ετσι από την περσινή πρώτη πεντάδα του περσινού βαθμολογικού πίνακα, τις ομάδες που διεκδίκησαν την είσοδο τους στα πλεϊ οφ παραμένει στην πρώτη γραμμή και φέτος ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που επί πλεον φαίνεται να έχει ενισχυθεί με κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης.

Βέβαια η ομάδα της Αγίας Μαρίνας δεν είναι η πρώτη φορά που ενισχύεται σημαντικά σε μεταγραφικές περιόδους όμως τελικά δεν παίρνει από τους παικτες της όσα περίμενε. Να δούμε φέτος αν τα καταφέρει.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες ο Φίλιππος Μελίκης που έχει διατηρήσει στο ρόστερ του όλους τους βασικούς παίκτες της περσινής περιόδου με εξαίρεση ίσως τον Αντώνη Καρατάσιο που μετακόμισε στην Αγία Μαρίνα προχώρησε σε δύο πολύ σημαντικές προσθήκες του Παρσόπουλο που θα έχει και χρέη προπονητού και του Μοσχόπουλου. Ομως μέχρι εκεί η ομαδα της Μελίκης με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να έχει σαν στόχο κατι περισσότερο από μια άνετη πορεία στο πρωτάθλημα, όπως το ίδιο ισχυει και για την νεοφώτιστη στην κατηγορία ΑΕ Σχοινα, που πραγματοποίησε τρεις - τέσσερις πολύ σημαντικές μεταγραφές, δίχως να αποκλείεται και συνέχεια, το Μακροχώρι που επιτέλους ύστερα από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας πήρε έναν ποδοσφαιριστή τον Τάσο Τσακαλίδη, που επιστρέφει στις ρίζες του, που μπορεί να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και τον ΓΑΣ Κοπανού που επίσης φαίνεται να έχει ενισχυθεί δίχως να έχει χάσει κάποιον σημαντικό ποδοσφαιριστή του.

Οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας μέχρι στιγμής είτε κινήθηκαν σε ρηχά νερά, είτε παραμένουν αδρανείς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής