breaking news Νέο

Συνάντηση Βοργιαζίδη-Κονιόρδου για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας

Συνάντηση Βοργιαζίδη-Κονιόρδου για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας

Στη συνάντησή του με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, παρόντος του προέδρου του ΔΣ Βέροιας Πέτρου Τσαπαρόπουλου, των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Ημαθίας, της διευθύντριας κ. Κοντούρη και μιας νομικής συμβούλου του υπουργείου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης προ ημερησίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (10/11) το μεσημέρι, στην οποία και έγινε μια κουβέντα εν πρώτοις για το επίμαχο θέμα της αναοριοθέτησης της πόλης.

Αφού ακούστηκε - όπως είπε ο Δήμαρχος - το ιστορικό από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη, ξεκίνησαν τα επιχειρήματα από τις δύο πλευρές. «Γνωρίζετε ποια είναι η θέση μας, έχει σημασία να ακουστούν τα επιχειρήματα της μιας και της άλλης πλευράς. Το υπουργείο δεν δέχθηκε κάποια πράγματα από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, σε απάντηση επερωτήσεως στη Βουλή περί τριών ζωνών. Αλλά τα γραπτά μένουν, όπου η απάντηση μιλούσε για τρεις ζώνες.

Υπήρξε ένα κομμάτι, στο οποίο συμφωνήσαμε, αυτό γύρω από τα μνημεία, όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και θα δουλευτεί», ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος συνεχίζοντας ενημέρωσε ότι υπήρξε διαφωνία στο κομμάτι της αναοριοθέτησης. Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, «η Αρχαιολογική Υπηρεσία εξέφρασε από πλευράς της πως θέλει την αναοριοθέτηση της πόλης για έλεγχο των ανασκαφών. Άρα η διαφωνία μας επί της αναοριοθέτησης παρέμεινε, όπως και έγινε προσπάθεια, η οποία είναι απότοκος του νόμου 3028, ο οποίος προβλέπει αναοριοθετήσεις, όχι όμως και το μέγεθος».

Αρχές της νέας χρονιάς η υπουργός Πολιτισμού στη Βέροια

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Βοργιαζίδης προσκάλεσε την κ. Κονιόρδου να έρθει στη Βέροια για διαβούλευση, με την υπουργό να αποδέχεται την πρόσκληση και τον ερχομό της να τοποθετείται με την έλευση του νέου έτους. Με την παρουσία της εδώ θα γίνει μια διαβούλευση με φορείς και με συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και για κάποιες άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στην πόλη.

Έγκριση για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των δίδυμων λουτρώνων της πόλης

• Ο κ. Βοργιαζίδης επιπλέον ενημέρωσε ότι στη συνάντηση που είχε με την κ. Κονιόρδου, η ίδια ενέκρινε την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των Δίδυμων Λουτρώνων. «Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θα επανέλθουμε στο θέμα, όταν με το καλό θα έρθει η υπουργός Πολιτισμού στη Βέροια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής