breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Η χώρα που πέρασε νόμο γιατί οι κάτοικοί της ζητούν πολλά «συγνώμη»

Υπάρχει μια χώρα που οι κάτοικοί της λένε «συγνώμη» πολύ πιο συχνά από άλλες, ακόμα κι όταν έχουν δίκιο. Έτσι έχει δημιουργηθεί το στερεότυπο για τους Καναδούς, που ζητούν συγνώμη συνεχώς, σε οποιαδήποτε περίσταση. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι ευγενικοί αλλά και στο ότι πλέον είναι κάτι αντανακλαστικό.

Ειδικά στην περιφέρεια του Οντάριο, τα «συγνώμη» ήταν τόσα πολλά που δημιουργούσαν πρόβλημα. Στα δικαστήρια το «συγνώμη» δεν μπορούσε πλέον να αποτελεί παραδοχή της ενοχής. Γιατί όλοι λένε «συγνώμη» έχουν δεν έχουν κάνει λάθος.

Έτσι το 2009, το Οντάριο πέρασε το λεγόμενο «Apology Act», σύμφωνα με το οποίο, η «συγνώμη» δεν θα σήμαινε πλέον «μια παραδοχή λάθους ή ευθύνης σε σχέση με το θέμα το οποίο σχετίζονται οι λέξεις ή οι ενέργειες», αλλά «μια έκφραση συμπάθειας ή μετάνοιας».

*****

• Πότε ο πύργος της Πίζας... γέρνει λιγότερο;

O Πύργος της Πίζας είναι το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Ιταλικής πόλης της Πίζας και είναι γνωστός παγκοσμίως για την ακούσια κλίση του. 

Η κλίση του Πύργου άρχισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και οφειλόταν στην ανεπαρκή θεμελίωση πάνω στο έδαφος, καθώς ήταν πολύ μαλακό με αποτέλεσμα να αδυνατεί να υποστηρίζει το βάρος της υποδομής. 'Hδη κατά τις δεκαετίες πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής, η κλίση αυξήθηκε και συνέχισε να αυξάνεται σταδιακά μέχρι τη σταθεροποίηση του Πύργου (και την εν μέρει διόρθωση του) από προσπάθειες που καταβλήθηκαν στα τέλη του 20ου και αρχές του 21ου αιώνα.

Πότε ο πύργος της Πίζας... γέρνει λιγότερο;

Υπάρχει μια εποχή όπου οι πέτρες στο έδαφος διαστέλλονται και έτσι ανασηκώνονται, ανεβάζοντας τον πύργο πιο ψηλά! Και αυτή η εποχή είναι το καλοκαίρι.

Μετά από μια περίοδο ενίσχυσης της υποδομής (1990-2001), ο πύργος υπόκειται σε σταδιακή αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του, προκειμένου να επισκευαστεί η ορατή ζημιά, κυρίως η διάβρωση και η αμαύρωση του. Τα σημάδια αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα, λόγω της ηλικίας του πύργου και της έκθεσης του σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

******

• Η Γαλλίδα που θάφτηκε... δυο φορές!

Η Philomèle Jonetre ήταν μια 24χρoνη Γαλλίδα, που είχε προσβληθεί από χολέρα. Λίγο καιρό αργότερα έπεσε νεκρή και 16 ώρες μετά τον θάνατό της, βρισκόταν 5 μέτρα κάτω από το χώμα.

Όμως, ο νεκροθάφτης άκουσε θόρυβο από το φέρετρο και έτσι ξέθαψε την κοπέλα, που ήταν ακόμα ζωντανή!

Τι κι αν όταν μετά έλεγξαν την αναπνοή της, εκείνη ήταν ανύπαρκτη, ακούγονταν ήχοι από τους χτύπους της καρδιάς της και τα βλέφαρά της κινήθηκαν κάποιες φορές.

Για κακή της τύχη, την επόμενη μέρα από το συμβάν του 1867, η κοπέλα πέθανε όντως και θάφτηκε για δεύτερη φορά.

*****

• Το τρακάρισμα των 3 εκατ. ευρώ !

Ένα τροχαίο ατύχημα (στο οποίο όπως αναφέρει η Daily Mail ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς) έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο λόγος απλός. Σε αυτό το ατύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα, ένα εκ των οποίων supercar.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια "ταπεινή" Mercedes-Benz C-Class wagon, μια "συμπαθητική" Porsche 911 Cabriolet και μια "υπερσπάνια" BugattiChiron.

Δυο αυτοκίνητα προσπάθησαν, ταυτόχρονα όπως φάνηκε, να προσπεράσουν κάποιο προπορευόμενο όχημα που πήγαινε αργά και μετά παρέσυραν άλλα.

H συνολική ζημιά, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα 20min.ch εκτιμάται ότι είναι 3,7 εκατομμύρια φράγκα, δηλαδή κάτι παραπάνω 3 εκατομμύρια ευρώ.

*****

• Εστιατόριο ζητούσε από τους πελάτες του να… ζυγιστούν στην είσοδο!

Εστιατόριο στην Τσάνγκσα, στην κεντρική Κίνα, ζήτησε συγγνώμη επειδή προέτρεπε τους πελάτες του να… ζυγιστούν στην είσοδο, στο πλαίσιο πανεθνικής εκστρατείας για να σταματήσει η σπατάλη των τροφίμων. Το εστιατόριο δέχτηκε τα "πυρά"πολλών χρηστών του διαδικτύου, αφού αποφάσισε να εφαρμόσει αυτήν την νέα πολιτική, την Παρασκευή.

Οι πελάτες έπρεπε να σταθούν πάνω σε μια ζυγαριά και να εισάγουν τα προσωπικά δεδομένα τους σε μια εφαρμογή που στη συνέχεια τους πρότεινε διάφορα φαγητά που θα μπορούσαν να παραγγείλουν, ανάλογα με το βάρος τους και τις θερμίδες του κάθε γεύματος, ανέφερε το κρατικό China News Service.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα κάλεσε τους Κινέζους να μην σπαταλούν τα τρόφιμα, σε μια περίοδο που η πανδημία της Covid-19 αλλά και οι σοβαρές πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τιμής τους. Σε αυτό το πνεύμα, οι τοπικές υπηρεσίες εστίασης ζήτησαν από τους πελάτες τους να παραγγέλνουν ένα πιάτο λιγότερο απ’ όσα είναι τα άτομα που κάθονται στο τραπέζι, να σπάσουν δηλαδή την παράδοση που θέλει τις παρέες να παραγγέλνουν περισσότερο φαγητό απ’ όσο θα καταναλώσουν.

Οι αφίσες στο εστιατόριο της Τσάνγκσα έγραφαν «Να είστε φειδωλοί και ευσυνείδητοι, προτιμήστε τα άδεια πιάτα» ή ακόμη «Επιχείρηση άδειο πιάτο», από το όνομα της πανεθνικής εκστρατείας.

Η διεύθυνση του εστιατορίου ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε την εκστρατεία κατά της σπατάλης. «Ο σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε το τέλος της σπατάλης και το υγιεινό φαγητό.


• Πότε ο πύργος της Πίζας... γέρνει λιγότερο;
• Η Γαλλίδα που θάφτηκε... δυο φορές!
• Το τρακάρισμα των 3 εκατ. ευρώ !
• Εστιατόριο ζητούσε από τους πελάτες του να… ζυγιστούν στην είσοδο!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής