breaking news Νέο

Τα σχολεία θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου με μέτρα υγιεινής και προστασίας

Τα σχολεία θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου με μέτρα υγιεινής και προστασίας

 Την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open το πρωί της Δευτέρας.

«Εχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε  τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα πειστούν τα παιδιά πως αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον.

Στο ερώτημα αν έχει κλειδώσει η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πέτσας απάντησε «φυσικά», ενώ αναφορικά με το αν εξακολουθεί υφίσταται πιθανότητα αναβολής σχολίασε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

 

Στα τέλη Αυγούστου η τελική απόφαση

Η επιτροπή αναμένεται να δώσει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να προστατευθούν από τον κορονοϊό και τη ραγδαία εξάπλωσή του. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το θέμα των σχολείων απασχολεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, που ζητούν να εφαρμοστούν μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας και η εκ περιτροπής διδασκαλία.

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», συμπλήρωσε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής