breaking news Νέο

Football League : Οι αντικειμενικές δυσκολίες των ομάδων

Football League : Οι αντικειμενικές δυσκολίες των ομάδων

Η πρόταση για αναδιάρθρωση όλων των εθνικών κατηγοριών, από την Super League 1 μέχρι την Football League, ουσιαστικά μπήκε στο περιθώριο με το βέτο που έθεσε το συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Ακολούθησε η άρνηση της Super League 1, να δεχθεί την πρόταση για ανακατανομή του αριθμού των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες, που είχε προτείνει η Super League 2, για να μπει ταφόπετρα στα σενάρια αναδιάρθρωσης που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, μετά την απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσαν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης, από την Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα μπαράζ που έχει πλέον προγραμματιστεί για τις 22 και 29 Αυγούστου. Δύο αγώνες που θα κρίνουν ποιά από τις δύο ομάδες την νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα αγωνίζεται στην Super League 1 και ποιά στην Super League 2.

Βέβαια το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά, αφού σ' αυτού του είδους τα ζητήματα την τελευταία λέξη την έχει η ΕΠΟ.

Όμως θεωρούμε απίθανο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πάρει διαφορετική απόφαση, από αυτή που πήραν και δημοσιοποίησαν στο σύνολό τους οι ΠΑΕ της Super League 1 σε ένα θέμα που τους αφορά άμεσα. Τον αριθμό την ομάδων του δικού τους πρωταθλήματος. Και αυτό φάνηκε και από την βιασύνη που έδειξε στον ορισμό των αγώνων μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μια απόφαση που προσπάθησαν να ανατρέψουν οι δύο ομάδες προσφεύγοντας στην Εφέσεων, δίχως βέβαια να το καταφέρουν.

Παρότι λοιπόν δεν έχει αποφανθεί ακόμη η καθ'ην αρμόδια επί του θέματος, που είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θεωρούμε δεδομένο ότι τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν το πρωτάθλημα της Super League 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όσες και την περσινή περίοδο και με τον ίδιο τρόπο (αγώνες πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου).

Tο πρωτάθλημα λοιπόν της Super League 1 μπορεί να μην είναι ακόμη βέβαιο ότι θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως έχει αποφασιστεί, αφού υπάρχουν επτά ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ, η Λαμία, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη που έχουν συνυπογράψει ανακοίνωση με την οποία δεσμεύονται ότι δεν θα δεχθούν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και συνεπώς δεν πρόκειται να ξεκινήσει αυτό αν έστω και μία ομάδα μείνει δίχως τηλεοπτική στέγη.

Και αυτή τη στιγμή με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, που έχει την δική του παραγωγή το ΠΑΟΚ TV και τον Παναθηναϊκό που δηλώνει ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΠΑΟΚ, δηλαδή θα δημιουργήσει το δικό του κανάλι το ΠΑΟΚ TV οι υπόλοιπες πέντε από τις επτά που συνυπογράφουν την ανακοίνωση παραμένουν δίχως τηλεοπτική στέγη και για την έναρξη του πρωταθλήματος απομένουν μόλις 25 ημέρες. Θα καταφέρουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο σ' αυτές τις τρεις εβδομάδες και κάτι που μας χωρίζουν από την έναρξη του πρωταθλήματος τους; Ο καιρός θα το δείξει!

Αυτά όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League 1! Τι γίνεται με πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League;

Εκεί μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε η σιγουριά ότι ακόμη κι αν δεν δέχονταν η Super League 1 την αναδιάρθρωση κάτι που συνεπάγεται με αύξηση των ομάδων της, οι δύο αυτές κατηγορίες με δεδομένο ότι έχουν τον ίδιο πρόεδρο θα τα έβρισκαν και θα συγχωνεύονταν σε μια κατηγορία των δύο ομίλων, κάτι όμως που διαψεύσθηκε παταγωδώς, με την άρνηση της Super League 2 να δεχθεί την συνένωση.

Η Super League 2 λοιπόν που ζητούσε επίμονα να ανέβουν τέσσερις από τις ομάδες της στην Super League 1, δεν δέχεται την συγχώνευση με την Football League προκειμένου να δημιουργηθούν δύο όμιλοι και να μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης.

Όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Τι γίνεται με την Football League, μια κατηγορία που μας ενδιαφέρει άμεσα λόγω ΒΕΡΟΙΑΣ;

Η Football League δυστυχώς είναι η μοναδική κατηγορία που βρίσκεται στον αέρα και οι ομάδες περιμένουν την οριστική απόφαση της ΕΠΟ για να μάθουν και αυτές με ποιόν τρόπο θα πορευθούν τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν για να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους. Γιατί αλλο να λες ότι εγώ σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνίζομαι θα κτίσω ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει κι άλλο να το κάνεις στην πράξη!

Εξάλλου δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Super League 1 και με προσωπικές φιλοδοξίες να έρθει σε ένα πρωτάθλημα, όπως της Football League, από το οποίο θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, στην οποία φιλοδοξεί να επανέλθει.

Πολλές φορές τα συμβόλαια και η οικονομική συνέπεια μιας ομάδας δεν αρκούν για να πείσουν έναν ποδοσφαιριστή που επαναλαμβάνουμε διαθέτει προσωπικές φιλοδοξίες και η ΒΕΡΟΙΑ αυτή τη στιγμή χρειάζεται τέτοιους παίκτες.

Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που η ΒΕΡΟΙΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κανένα μεταγραφικό απόκτημα, παρότι όπως διαρρέει έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με παίκτες. Πόσοι από αυτούς όμως με τους οποίους έχει συμφωνήσει προφορικά, θα δεχθούν να αγωνιστούν στην Football League την νέα περίοδο, αν βέβαια δεν αλλάξει κάτι;

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής