breaking news Νέο

Τα συμπτώματα του covid-19 που περνούν απαρατήρητα

Τα συμπτώματα του covid-19 που περνούν απαρατήρητα

Δεν είναι μόνο ο πυρετός, ο βήχας και το αίσθημα της εξάντλησης που παρουσιάζονται ως τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του covid-19, υπάρχει και μια σειρά άλλων συμπτωμάτων, λιγότερο συνηθισμένων, τα οποία επίσης δείχνουν ότι κάποιος έχει μολυνθεί από το νέο κορονοϊό και ας μην εμφανίζει τα κοινά συμπτώματα της ασθένειας. Γιατί το λέμε αυτό; Μα ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε η "telegraph" επισημαίνουν ότι ανάμεσα στα συμπτώματα του νέου κορονοϊού που είναι λιγότερο συνηθισμένα, συγκαταλέγεται ο πόνος στους μυς.

Λιγότερο συχνά παρατηρήθηκε πονόλαιμος ή πονοκέφαλος. Επίσης, έχει καταγραφεί ζαλάδα ή σύγχυση. Κάποιοι από τους ασθενείς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, εμφανίζουν κόπωση, αλλά όχι τόσο έντονη, ώστε να θεωρηθεί εξάντληση, ενώ κάποιοι βγάζουν εξανθήματα στο δέρμα τους.

Επιπρόσθετα, σε κάποια άτομα που διαγνώστηκαν με το νέο κορονοϊό, παρατηρήθηκε καταρροή και σε άλλα διάρροια. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι ερευνητές ότι η διάρροια συνδέεται με τον covid-19. Τέλος, όσον αφορά στην απώλεια της όσφρησης ή της γεύσης, τα συμπτώματα αυτά αρχικά ήταν σπάνια ανάμεσα στους ασθενείς, όμως, όσο περνούν οι μήνες, γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, αν και δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στην κατηγορία των κύριων συμπτωμάτων του covid-19.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής