breaking news Νέο

Έρως – Ήρως σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Έρως – Ήρως σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου, την παρακάτω εκδήλωση στην Ημαθία:

Έρως – Ήρως από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  | Αρχαίο Θέατρο Μίεζας | 20.00
 

Θεατρική διασκευή διηγήματος

Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρην στεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίον χωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός; Διατί εβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν. Το γνωστό διήγημα «Έρως-ήρως», που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1897, μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα τον Γιώργη, έναν νεαρό ναύτη, που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του την Αρχοντώ, τον κρυφό έρωτα του, και τον πλούσιο γέρο με τον οποίο μόλις την πάντρεψε με το ζόρι η μάνα της.

Συντελεστές:
Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Κουσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης
Διανομή: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής