breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Όλα δείχνουν Super League 2

ΒΕΡΟΙΑ: Όλα δείχνουν Super League 2

Όπως γράψαμε και στο χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα αποφάσισε με ψήφους 13 ναι, 2 όχι και 1 λευκό την αναδιάρθρωση της Super League 2 και της Football League.

Τα 2 όχι στην πρόταση της αναδιάρθρωσης ανήκουν στον κ. Μπουτσικάρη, πρόεδρο της Super League και στον κ. Αγραφιώτη (Ολυμπιακός), ενώ το λευκό στον Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ). Όλοι οι υπόλοιποι υπερψήφισαν την πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Στο τραπέζι βέβαια έπεσε και μια δεύτερη πρόταση η οποία πήρε ακριβώς τους ίδιους ψήφους: 13 ναι, 2 όχι και 1 λευκό. Να καταργηθεί η Football League και να δημιουργηθούν δύο όμιλοι Super League 2, που θα είναι και η μοναδική επαγγελματική κατηγορία κάτω από την Super League 1.

Και οι δύο προτάσεις συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, τα 3/4, τελικά όμως επιλέγει η πρώτη. Να διατηρηθούν οι δύο κατηγορίες, η Super League 2 και η Football League και να υπάρξει αύξηση των ομάδων που τις συγκροτούν, αφού η δεύτερη για να είναι νομότυπη θα πρέπει να ισχύσει από την μεθεπόμενη περίοδο (2021-2022).

Στο σημείο αυτό να διευκρινήσουμε ότι όποια από τις δύο προτάσεις κι αν επικρατούσε η BEΡΟΙΑ που την περίοδο που μας πέρασε κατετάγη 7η στον βαθμολογικό πίνακα θα συμπεριλαμβάνονταν «στο δεύτερο τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας, την Super League 2. Πάντως το πιο εφικτό σενάριο και αυτό που κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει είναι να παραμείνουν όπως έχουν οι κατηγορίες με παράλληλη αύξηση των ομάδων.

Για να είναι νομότυπη βέβαια η απόφαση, αν επιλεγεί η πρώτη (αύξηση των ομάδων της Super League 2 σε 18) θα πρέπει να περάσει από το συμβούλιο της Super League 2 και της Football League και να πάρει τα 3/4 των ψήφων, ενώ σύμφωνα με την ελληνική αθλητική νομοθεσία οποιαδήποτε αλλαγή στις κατηγορίες, όπως η κατάργηση της Football League ή η συγχώνευση της Super League 2 με την Football League ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο (2021-2022).

Βέβαια όλα αυτά επί χάρτου, αφού στην Ελλάδα υπάρχουν τα παραθυράκια, που μπορούν να καταργήσουν όλους τους νόμους.

Πάντως στο θέμα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπάρχει λύσει και ακούει στο όνομα Λευτέρης Αυγενάκης. Γι' αυτό και η τελική απόφαση θα παρθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Για να ισχύσει η αναδιάρθρωση θα πρέπει προηγουμένως να τροποποιηθεί ο αθλητικός νόμος στον οποίο είναι ενσωματωμένη η φόρμα των πρωταθλημάτων της Super League 1, Super League 2 και της Football League. Αν δεν νομοθετήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να γίνει καμιά αναδιάρθρωση. Έτσι ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να εκφράσει διαφορετική άποψη από αυτή της Super League (Μπουτσικάρης) και του Ολυμπιακού (Αγραφιώτης), που ψήφισαν όχι στην αναδιάρθρωση, ενώ λευκό ψήφισε, όπως αναφέραμε και ο ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης).

Πάντως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα είναι σίγουρο σχεδόν ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις ομάδες της Football League 2 και της Football League και η λύση θα είναι θετική για τη ΒΕΡΟΙΑ, που περιμένει να μάθει οριστικά την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται για να ανακοινώσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματά της με τα οποία, όπως διαρρέει, έχει ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία.

Η ΒΕΡΟΙΑ, τη νέα χρονιά θα αγωνίζται «στο δεύτερο τη τάξει» επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας, εκτός κι αν αλλάξουν και πάλι τα πράγματα και πάρουν άλλη τροπή τα δεδομένα που δείχνουν αναδιάρθρωση.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής