breaking news Νέο

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας. H Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση της ΚΕΠΑ, αλλά και της Βέροιας

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας. H Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση της ΚΕΠΑ, αλλά και της Βέροιας

                Δεν το κρύβω με χαρά αλλά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα την έκδοση από την καναδική εκδοτική εταιρεία μουσικών έργων "Les Productions d'Oz" και διάθεση στο διεθνές κοινό των παρτιτούρων,  των βραβευμένων έργων του διαγωνισμού σύνθεσης του διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας 2019. Παράλληλα ετοιμάζεται και το αντίστοιχο CD για κυκλοφορία από άλλη διεθνή δισκογραφική εταιρεία.

                Οι παρτιτούρες διατίθενται ήδη σε Αμερική και Καναδά από τις 10 Αυγούστου και στην Ευρώπη η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου.

                Είναι η δικαίωση των προσπαθειών πολλών χρόνων για την καθιέρωση του φεστιβάλ στο διεθνή χώρο. Ήδη το φεστιβάλ είναι αναγνωρίσιμο και εκτιμάται από την παγκόσμια κιθαριστική κοινότητα ως ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ.

                Η Βέροια απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο διεθνή χώρο, να ξεπεράσει τα όρια της και να σταθεί ισάξια με μεγάλα ονόματα στο χώρο του πολιτισμού, αρκεί να το πιστέψει και να εργαστεί συστηματικά γι αυτό.

                Εύχομαι η επιτυχία αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για να αναθεωρήσουν την εικόνα που έχουν για την πόλη μας, όσοι χρόνια τώρα θέλουν αλλά και σήμερα, να την περιορίσουν εκεί στα στενά όρια μιας επαρχιακής πόλης αν και η ζωή τους διαψεύδει. Η Βέροια και οι άνθρωποί της χτίζουν καθημερινά και με προοπτική το μέλλον της, διεκδικούν τη θέση που της πρέπει και το καταφέρνουν. Η Βέροια συνεχίζει και πρέπει να συνεχίσει τις μεγάλες προσπάθειες της στο χώρο του πολιτισμού παρόλες τις συγκυριακές δυσκολίες, με τα διεθνή φεστιβάλ - Κιθάρας, κουκλοθέατρου, την Εύηχη Πόλη και τα τόσα άλλα.

                Τέλος θέλω να εκφράσω και τη χαρά μου για τη συνεργασία που είχα με τον καλό φίλο και διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Κουρζάκη, ο οποίος είναι και ο εν πολλοίς υπεύθυνος αυτής της επιτυχίας.

                Και για όσους ανυπόμονους δεν μπορούν να περιμένουν τον Οκτώβριο, το link της "Les Productions d'Oz" για την παραγγελία από τον Καναδά !

 https://productionsdoz.com/product/8743-2019-guitar-duo-composition-prized-works?lg=en_US

https://productionsdoz.com/product/8766-2020-guitar-duo-composition-prized-works

Με χαρά. Γιάννης Καμπούρης - 16 Αυγούστου 2020


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής