breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Αγελάδες… στον αέρα! Τι συμβαίνει στην Ελβετία

Μια αγελάδα που πετάει στον αέρα μοιάζει με νούμερο τσίρκου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για σοβαρή υπόθεση.

Η Ελβετία βρίσκεται και πάλι στη φάση της επιστροφής των ζώων από τα λειβάδια των βουνών στις πεδιάδες. Οι Ελβετοί αγρότες οδηγούν τις αγελάδες τους από τα ψηλότερα βοσκοτόπια στις κοιλάδες. Οι υγιείς αγελάδες φτάνουν στο νέο τους λιβάδι περπατώντας. Για τις αγελάδες όμως που έχουν τραυματιστεί και δεν μπορούν να βαδίσουν καλά υπάρχει η πρόβλεψη της μεταφοράς τους πιο χαμηλά με ελικόπτερο. Μόνο οι τραυματισμένες αγελάδες και εκείνες οι οποίες αναρρώνουν μεταφέρονται όμως με ελικόπτερα. Περίπου 1.000 τέτοιες αγελάδες μετεγκαταστάθηκαν ήδη με επιτυχία «πετώντας» το 2020.

Όπως λέει ο αγρότης Άμπρος Άρνολντ «η πτήση προς το νέο λιβάδι είναι μια μάλλον αρνητική εμπειρία για τις αγελάδες, αλλά ευτυχώς το όλο εγχείρημα τελειώνει πολύ γρήγορα. Η δική μου αγελάδα τραυματίστηκε. Κούτσαινε εδώ και για ένα μήνα. Δεν μπορούσα να κάνω το υπερηχογράφημα στο βουνό και για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή της κατά την πορεία των βοοειδών προς τα χαμηλότερα λιβάδια, τη μεταφέραμε με ελικόπτερο. Τώρα είναι μια χαρά και πάλι».

*****

• Βραζιλία: ψώνιζαν σε σούπερ μάρκετ, δίπλα σε νεκρό άνδρα καλυμμένο με… ομπρέλες!

Ένας άνδρας πέθανε μέσα σε ένα υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην πολιτεία Ρεσίφε της βορειοανατολικής Βραζιλίας, όμως το πτώμα του αφέθηκε παρατημένο στο πάτωμα, καλυμμένο με ομπρέλες και τριγυρισμένο από έναν "τοίχο" από χαρτόκουτα, ενώ το μαγαζί παρέμεινε ανοιχτό και δεχόταν κανονικά πελάτες.

Το συμβάν αυτό χρονολογείται από τις 14 Αυγούστου, όμως αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν αναρτήθηκαν φωτογραφίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος: οι περισσότεροι χρήστες διαμαρτύρονταν γιατί αφέθηκε έτσι ο νεκρός και γιατί δεν έκλεισε το κατάστημα αμέσως.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ζήτησε συγγνώμη σήμερα, λέγοντας ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε το συμβάν δεν ήταν ο αρμόζων. «Η εταιρεία έκανε λάθος επειδή δεν έκλεισε αμέσως το υποκατάστημα, εν αναμονή των υπαλλήλων του γραφείου τελετών» αλλά και επειδή δεν σεβάστηκε όπως έπρεπε τον νεκρό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο άνδρας δεν ήταν πελάτης αλλά ήταν υπεύθυνος πωλήσεων του υποκαταστήματος. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο. Αφού πέθανε, ο υπεύθυνος του καταστήματος «ακολούθησε τις οδηγίες να μην μετακινήσει το πτώμα από το σημείο».

«Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια και είμαστε έτοιμοι να την στηρίξουμε σε ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωση.

*****

• Τρένο έφυγε από τον σταθμό... χωρίς οδηγό και εκτροχιάστηκε!

Επιβατική αμαξοστοιχία κάλυψε απόσταση επτά χιλιομέτρων, χωρίς τον μηχανοδηγό της, μέχρι που εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, ανέφεραν απόψε πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12.45 το μεσημέρι, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρνάτε Ουσμάτε, στη Μόντσα, βορειοανατολικά του Μιλάνου.

Ο μηχανοδηγός είχε κατέβει από το τρένο για να κάνει διάλειμμα μαζί με τον ελεγκτή.

Το τρένο έφυγε μόνο του και εκτροχιάστηκε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και o ένας και μοναδικός επιβάτης του.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα αφού η τοπική σιδηροδρομική εταιρεία Trenord παραδέχτηκε ότι «για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί» το τρένο ξεκίνησε από τον σταθμό του Παντέρνο χωρίς οδηγό. Το σύστημα ασφαλείας ήταν εκείνο που «οδήγησε» την αμαξοστοιχία προς ένα τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών που δεν χρησιμοποιούνται, στον σταθμό του Καρνάτε Ουσμάτε.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση φαίνεται ένα βαγόνι να έχει πέσει στο πλάι και ένα άλλο να έχει γείρει σε γωνία 45 μοιρών.

*****

• “Face Veil”: μια διαφορετική μάσκα για συνοδούς κυρίων

Απροσδόκητο σύμμαχο βρήκαν οι συνοδοί κυρίων στα ιαπωνικά κλαμπ, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στα παρελκόμενα της COVID-19: ο οίκος παραδοσιακών κιμονό Otozuki συνεργάστηκε με εταιρεία που διαχειρίζεται νάιτ κλαμπ και παρουσίασε φιλικές στις συνοδούς κυρίων προστατευτικές μάσκες, οι οποίες τις διευκολύνουν να πίνουν ποτά και να κουβεντιάζουν με τους πελάτες τηρώντας, παράλληλα, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Η μάσκα «Face Veil» αποτελείται από τρία κάθετα κομμάτια υφάσματος, τα οποία σχηματίζουν μια κουρτίνα που καλύπτει μύτη και στόμα. Το κεντρικό κομμάτι είναι από πιο χοντρό ύφασμα, μπορεί να ανασηκωθεί ώστε να επιτρέψει στη συνοδό να σιγοπιεί ποτό ή να δοκιμάσει μπουκιά από φαγητό, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί η προστατευτική μάσκα.

Ο κλάδος των συνοδών στην Ιαπωνία επλήγη βαρύτατα από την πανδημία καθώς οι επιχειρήσεις sekkyaku inshokugy (μέρη για ποτό με συνοδούς κυρίων ή κυριών) είχε αποκλειστεί από το κυβερνητικό πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων. Και όπως σημειώθηκε σε άρθρα στον ιαπωνικό Τύπο, οι Ιαπωνίδες βρέθηκαν σε δυσανάλογα μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» λόγω των συστημικών διακρίσεων εναντίον τους.

*****

• Νησί άνοιξε για το κοινό για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών του Κέιπ Κοντ, ανοίγει για το κοινό.

Το νησί Σίπσον ήταν ιδιωτικό από το 1711. Τώρα, με τη βοήθεια ενός τοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, πρόκειται να αποκατασταθεί ενώ παράλληλα να ανοίξει για το κοινό.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως οργανισμός και κοινότητα να μπορούμε να κάνουμε γνωστή τη σημασία της ιστορίας των γηγενών και να διδάξουμε τις αξίες εκείνων που έζησαν στο νησί πριν από το 1711», δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσια Μπλουγκ, στο CNN.

Στο νησί των 24 στρεμμάτων, το οποίο άνοιξε για το κοινό το Σάββατο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία, μπάνιο στις αμμώδεις παραλίες, καταδύσεις κ.α.

Διάφορες οργανώσεις ήθελαν να μπορέσουν να το αγοράσουν και να το κάνουν προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Το πρόβλημα ήταν το κόστος. Στα 12 εκατομμύρια δολάρια, ήταν μια απαγορευτική τιμή για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.


• Βραζιλία: ψώνιζαν σε σούπερ μάρκετ, δίπλα σε νεκρό άνδρα καλυμμένο με… ομπρέλες!
• Τρένο έφυγε από τον σταθμό... χωρίς οδηγό και εκτροχιάστηκε!
• “Face Veil”: μια διαφορετική μάσκα για συνοδούς κυρίων
• Νησί άνοιξε για το κοινό για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής