breaking news Νέο

«Βεροιώτικα Σημειώματα. Τόμος Γ’ (2014-2019)» του Παύλου Πυρινού - Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

«Βεροιώτικα Σημειώματα. Τόμος Γ’ (2014-2019)» του Παύλου Πυρινού - Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Εταιρία μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας ΕΜΙΠΗ) ο τόμος με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Βεροιώτικα Σημειώματα. Τόμος Γ’ (2014-2019)» του χαλκέντερου Θεολόγου και Ιστορικού Ερευνητή Παύλου Πυρινού. Πρόκειται ουσιαστικά  για συνέχεια των δύο προηγούμενων τόμων με τίτλους «Βεροιώτικα Σημειώματα» και «Βεροιώτικα και Ναουσαϊκά Σημειώματα» που είχαν εκδοθεί το 2009 και 20014 αντίστοιχα. 

Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους και όσες ενδιαφέρονται να μάθουν πλευρές της ιστορίας του τόπου μας από έναν ερευνητή που χρόνια τώρα προσφέρει γνώσεις και ντοκουμέντα στις νεότερες γενιές.

Ο τόμος περιέχει άρθρα και εργασίες του συγγραφέα που δημοσιεύτηκαν την περίοδο 2014-2019 σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τοπικό Τύπο. Άρθρα που διακρίνονται για το πλήθος άγνωστων ντοκουμέντων που περιέχουν αλλά και για την επισταμένη προσέγγιση τους.

Ο τόμος χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: Ιστορικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό (κυρίως) «Μελετήματα της Ημαθίας». Ιστορικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της ΕΜΙΠΗ «Χρονικά», «Νιάουστα» και Λαό. Επετειακές ομιλίες. Πρόσωπα της πόλης. Βιβλιοπαρουσιάσεις. Προλογίζει ο Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΜΙΠΗ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής