breaking news Νέο

«Στο όνομα της Ελευθερίας», βιβλιοπαρουσίαση απο τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Στο όνομα της Ελευθερίας», βιβλιοπαρουσίαση απο τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος και κορυφαίος μας Μελετητής του Διαφωτισμού Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης, στον συγκεντρωτικό τόμο «Στο όνομα της Ελευθερίας» (Εκδ. «Επίκεντρο», Επιμ. Προλ. Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Θεσσαλονίκη 2019), παραθέτει τις ιδέες και τις θέσεις του σχετικά με τον Διαφωτισμό και τις συγκρίνει με τις αντιλήψεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται 13 Συνεντεύξεις του Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη, όπου σχολιάζει κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί την εννοιολόγηση και την υψηλή εκλαΐκευση θεμελιωδών εννοιών της Πολιτικής Επιστήμης. Στο δε Παράρτημα περιλαμβάνονται και 3 Μελέτες του για την πολιτική σκέψη των κορυφαίων Στοχαστών του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, τον Ευγένιο Βούλγαρη, τον Ιώσηπο Μοισιόδακα και τον Αδαμάντιο Κοραή.

Ο Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης μάς προτρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες του Διαφωτισμού και να τον αντιληφθούμε ως ένα ιστορικό φαινόμενο, πολύ μεγάλης σημασίας, ώστε να προσδιοριστεί ο Νέος Ελληνισμός και η ταυτότητά του.

Το βιβλίο αυτό προσφέρεται ως μια σπάνια διανοητική απόλαυση, αλλά και μία ευκαιρία για αναστοχασμό. Επίσης μάς βοηθά στην καταπολέμηση καταστροφικών αντιλήψεων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην μάχη των ιδεών που εκτυλίσσεται στους κόλπους της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής