breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Ηλικιωμένη ξεχάστηκε και πέταξε στα σκουπίδια 25.000 ευρώ

Αίσιο τέλος είχε η αναστάτωση για μια ηλικιωμένη και την οικογένειά της σε οικισμό του δήμου Φαιστού Κρήτης. Η γυναίκα είχε κρύψει 25.000 ευρώ σε παλιά ρούχα στην ντουλάπα του σπιτιού της. Όταν όμως έκανε εκκαθάριση στη ντουλάπα της, φαίνεται να ξέχασε αυτή την σημαντική παράμετρο.

Έτσι χωρίς να το πολυσκεφτεί πέταξε διάφορα ενδύματα στον κάδο της γειτονιάς, ανάμεσά τους και τα ρούχα που είχαν κρυμμένα τα χρήματα.

Όταν η ηλικιωμένη θυμήθηκε ότι στα ενδύματα που πέταξε βρισκόταν οι οικονομίες της έτρεξε στον κάδο αλλά τα σκουπίδια μαζί με τα ενδύματα που είχε τοποθετήσει τα είχαν πάρει οι υπάλληλοι του δήμου με το απορριμματοφόρο. Η ίδια ενημέρωσε τα παιδιά της κι αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλη την οικογένεια.

Όπως αναφέρει το antilalospress ερωτήθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου που είχαν οδηγήσει τα σκουπίδια από το συγκεκριμένο οικισμό και όταν τους είπαν ότι τα συγκεκριμένα σκουπίδια βρισκόταν στο σταθμό μεταφόρτωσης, έτρεξαν όλοι εκεί για να ψάξουν.

*****

•  Πρόστιμο 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους  

Πρόστιμο 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους στα Τρίκαλα.  Ενα τραγελαφικό περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών σε έλεγχο συνεργείου του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα.  Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr οι ελεγκτές,  βρήκαν δυο ηλικιωμένες αδελφές (76 και 81 ετών) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα. Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 ευρώ εκάστη), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.   Οι ίδιοι προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση. 

*****

• Τύλιξε με πλαστική μεμβράνη το αυτοκίνητό που του «έκλεινε» τη θέση πάρκινγκ

Ίσως σας έχει συμβεί κι εσάς. Να συνειδητοποιήσετε ότι κάποιος έχει παρκάρει με τρόπο που εμποδίζει να μπείτε στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας σας ή στη θέση στάθμευσης της πιλοτής σας.

Αυτό ακριβώς ζει εδώ και καιρό ο 49χρονος Tobe Bailey από το Kent της Αγγλίας. Τουλάχιστον τρεις φορές κάθε βδομάδα έβλεπε κάποιον άλλο, συχνά γείτονα να παρκάρει κλείνοντας τη θέση παρκαρίσματος που είχε χρυσοπληρώσει.

Κι έφτασε μια μέρα που το ποτήρι ξεχείλισε. Και μάλιστα πρόσφατα ο Tobe Bailey είχε παραλάβει ένα μεγάλο ρολό με μαύρη πλαστική μεμβράνη που χρησιμοποιείται για συσκευασία εμπορευμάτων.

Έτσι τύλιξε το μπλε Corsa που έκλεινε τη δική του θέση και τη θέση της κόρης του, με την μαύρη μεμβράνη για να εκφράσει την αγανάκτησή του. Από το προηγούμενο απόγευμα του είχε αφήσει σημείωμα στο παρμπρίζ να απομαρκύνει το όχημά του. Σημείωμα που μάλλον αγνόησε η ιδιοκτήτρια του οχήματος.

Ο άνδρας που είναι πατέρας επτά παιδιών είπε: «Ζω σε έναν δρόμο με 26 σπίτια και 24 θέσεις στάθμευσης. Εγώ και η συζυγός μου ξοδέψαμε περίπου 2.000 λίρες, για να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο σημείο με γραμμές ώστε να μην παρκάρουν εκεί. Όμως εκείνοι συνέχιζαν να το κάνουν τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα».

*****

• Τράπεζα έστειλε κατά... λάθος 175 εκατομμύρια δολάρια σε fund που αρνείται να της τα επιστρέψει

Ο τραπεζικός κολοσσός υπέβαλε αγωγή την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, απαιτώντας την επιστροφή των κεφαλαίων που «μεταφέρθηκαν εξαιτίας ενός επιχειρησιακού λάθους».

Σύμφωνα με την Citibank, τραπεζικοί υπάλληλοι έπρεπε να μεταφέρουν μόλις 1,5 εκατομμύριο δολάρια ως καταβολή τόκων για ένα δάνειο που είχε κάνει το fund στην εταιρεία καλλυντικών Revlon, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Αντί για αυτό όμως μετέφεραν το εκατονταπλάσιο ποσό από το αποθεματικό της τράπεζας.

Και άλλοι δανειστές της Revlon εισέπραξαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά που αθροιστικά αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

H Citibank, που διαχειρίζεται το δάνειο της Revlon καταγγέλλει ότι η Brigade Capital αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα που προορίζονταν για την αποπληρωμή ολόκληρου του κεφαλαίου. Στην αγωγή της, η τράπεζα έχει επισυνάψει και ένα μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί από το fund, στο οποίο η Brigade Capital διατείνεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως τα λεφτά εστάλησαν από λογιστικό λάθος.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ένα περιοριστικό ένταλμα σε βάρος του fund, διατάζοντας την Brigade Capital «είτε να επιστρέψει τα χρήματα, είτε να μην προβεί σε ανάληψη ή άλλη χρήση τους» πριν την ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για την 31η Αυγούστου.

Η Brigade Capital αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό σε ερωτήματα του CNN Business ενώ η Citibank κατηγόρησε το fund για παράλογη συμπεριφορά. «Οποιαδήποτε άλλη απόφαση (σ.σ πλην μιας δικαστικής απόφασης για επιστροφή των χρημάτων) θα απειλούσε την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και θα επιβράβευε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επιχειρησιακά λάθη. Γρήγορα αντιληφθήκαμε το λάθος και λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα μέτρα για την ανάκτηση αυτών των κεφαλαίων».

*****

•  Έβγαλε αγγούρι 52 εκατοστών από τον κήπο της

Στα μάτια της δεν πίστευε μία γυναίκα από τον Διπόταμο Τρικάλων. Όταν πήγε το πρωί της Παρασκευής να μαζέψει λαχανικά από τον μικρό κήπο που διατηρεί δίπλα από τη ψησταριά της, είδε πως είχε φυτρώσει αγγούρι μήκους… 52 εκατοστών.

Όπως ανέφερε η γυναίκα στο trikalavoice.gr, ετοιμάζεται να το τεμαχίσει και να το προσφέρει σε σαλάτα στους πελάτες του καταστήματος.

*****

• Μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη «σκουληκότρυπα»

Μια βιβλιοθήκη που προτίθεται «να είναι μια σκουληκότρυπα η οποία υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο», με θέα τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σχεδίασε το με έδρα το Πεκίνο αρχιτεκτονικό γραφείο MAD.

H «Βιβλιοθήκη-Σκουληκότρυπα» όπως αναφέρει το ΑΠΕ είναι υπό κατασκευή εντός του πάρκου Century Park της πόλης Χαϊκού στη νήσο Χαϊνάν και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Κόλπου της Χαϊκού.


• Πρόστιμο 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους
• Τύλιξε με πλαστική μεμβράνη το αυτοκίνητό που του «έκλεινε» τη θέση πάρκινγκ
• Τράπεζα έστειλε κατά... λάθος 175 εκατομμύρια δολάρια σε fund που αρνείται να της τα επι
• Έβγαλε αγγούρι 52 εκατοστών από τον κήπο της
• Μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη «σκουληκότρυπα»

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής