breaking news Νέο

Περιθώριο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου για τις δηλώσεις αγροτών κατόχων φωτοβολταϊκών, ως κατ’ επάγγελμα

Περιθώριο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου για τις δηλώσεις αγροτών κατόχων φωτοβολταϊκών, ως κατ’ επάγγελμα

Περιθώριο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους διαθέτουν οι παραγωγοί για την υποβολή δηλώσεων των κατ' επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη, οι οποίες ορίζονται στην περίπτωση 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου ΙΓ του άρθρου πρώτου του Ν. 4254/2014, ειδικά για το έτος 2016, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 130 του Ν.4495/2017 (ΦΕΚ 167/3.11.2017, τεύχος Α΄).

 

Σημειώνεται ότι η τιμή αποζημίωσης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής κατ' επάγγελμα αγροτών, που έχει καθορισθεί πριν την έναρξη ισχύος του άνω Ν. 4495/2017 χωρίς την υποβολή δήλωσης, επαναπροσδιορίζεται αναδρομικά μετά την εμπρόθεσμη, κατά τα ανωτέρω, υποβολή της δήλωσης αυτής.

 

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υποπαράγραφο ΙΓ.1. του Ν. 4254/2014, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις από τους κατ' επάγγελμα αγρότες παραγωγούς για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη, υποβάλλονται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους και αφορούν το προηγούμενο της υποβολής έτος.

 

Ως εκ τούτου, εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρικά οι δηλώσεις από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη κατά το έτος 2017.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής