breaking news Νέο

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» για το φεστιβάλ κιθάρας της Βέροιας - Του Γ. Ξ. Τροχόπουλου

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» για το φεστιβάλ κιθάρας της Βέροιας - Του Γ. Ξ. Τροχόπουλου

Διάβασα προ ημερών στον ημερήσιο τύπο της Πόλης δημοσίευμα του πρώην διευθυντή της ΚΕΠΑ - που μου προκάλεσε μεγάλη χαρά - και αφορούσε τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση του φεστιβάλ κιθάρας που γίνεται κάθε χρόνο στη Βέροια.

Θα ήθελα όμως να πω μόνο τα εξής: Όταν το 2003 με την τότε δημοτική αρχή ανέλαβα Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Πολιτισμού [ΔΕΤΟΠΟΚΑ- ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ- ΔΗΠΕΘΕ], υπήρχε ένα φεστιβάλ κιθάρας, με συμμετοχές κιθαριστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, το οποίο ήταν αποτέλεσμα μιας φιλότιμης και αξιαίπενης προσπάθειας ενός καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας και όφειλε τη διεξαγωγή του σε διάφορες χορηγίες, καθώς και στην ελεύθερη παραχώρηση αιθουσών της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Για πρώτη φορά λοιπόν τότε, ενέταξα το φεστιβάλ κιθάρας στις επίσημες εκδηλώσεις της ΔΕΤΟΠΟΚΑ με γενναία ετήσια χρηματοδότηση.

Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του φεστιβάλ κιθάρας της Βέροιας σήμερα, όμως νομίζω ότι πρέπει να αποδίδονται κάποτε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και να θυμίσω τη λαική ρήση που λέει ότι, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»

 Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους άξιους συντελεστές του φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας.

 

Βέροια 24/08/2020

 

ΓΞ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ                       

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής