breaking news Νέο

Στα... πεταχτά από το Δ.Σ. Βέροιας

Στα... πεταχτά από το Δ.Σ. Βέροιας

• Δέκτης αρκετών συγχαρητηρίων υπήρξε ο αντιπρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Πυρινός, για την τοποθέτηση στη θέση του Διευθυντή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

• Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα ο Πολίτης», Αντώνης Μαρκούλης, που, όπως είπε, η ευγένεια επιβάλλει τα συγχαρητήρια, αλλά πρέπει να εξετασθεί το θέμα του ασυμβίβαστου (συνδυασμός υπηρέτησης της θέσης του ως δημοτικού συμβούλου και προϊσταμένου της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης).

• Πιο αιχμηρός επ' αυτού υπήρξε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Μελιόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Η κυβέρνηση επέλεξε τους πρόθυμους να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική».

• Το κόστος του έργου κατασκευής της γέφυρας Κούσιου ζήτησε να μάθει ο Κώστας Τροχόπουλος, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Άρη Λαζαρίδη, να δεσμεύεται ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα προβεί σε ενημέρωση του σώματος.

• Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε ο Γιάννης Τσαναξίδης, δημοτικός σύμβουλος της «ΛΣ», ήταν και ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με το δρόμο που οδηγεί στην Παναγία Σουμελά, ζητώντας να το εξετάσει η δημοτική αρχή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αλέκο Τσαχουρίδη, λίγο μετά να απαντά: «είναι δημοτικός δρόμος και θα γίνει μελέτη, για να γίνει τοίχος αντιστήριξης».

• Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Τσιφλίδης, ενημέρωσε το σώμα για το πως κινήθηκε η φετινή ροδακινοπαραγωγή, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το «επιτραπέζιο ροδάκινο πήγε καλά, όμως θα μπορούσε να πάει και καλύτερα».

• Αν και μας χωρίζει αρκετός χρόνος για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο, ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, από την παράταξη «Δικαίωμα για νέα Βέροια», έθεσε ως πρόταση το «να στολιστούν εμπορικά σημεία της πόλης, για να δημιουργηθεί μία εορταστική ατμόσφαιρα και να δουλέψει η αγορά».

• Ο δε Κώστας Παλουκίδης από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για την εκδήλωση «Μουσικό Περίπτερο».

• Για τις μπάρες που τοποθετήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των δικύκλων έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλος Παυλίδης. Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτά ακαλαίσθητα και επικίνδυνα. «Είναι πρακτικά και οικονομικά. Εκεί που τοποθετήθηκαν υπάρχει μία τάξη», ήταν η απάντηση που δόθηκε κατόπιν από τον κ. Τσαχουρίδη.

* Για αδιέξοδο στη λειτουργία της ΑΝΗΜΑ έκανε λόγο ο Χρήστος Τσιούντας στην τοποθέτησή του. Ειδικότερα, όπως επεσήμανε, «παρότι έγιναν προσπάθειες, οι απουσίες των μετόχων δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση και έγκριση ισολογισμού το 2019». Αναφερόμενος στα νούμερα του ισολογισμού, ο κ. Τσιούντας κατέστησε σαφές πως οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΑΝΗΜΑ ξεπερνούν τις 900 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που, όπως τόνισε, ο κύκλος των εργασιών της είναι κάτι παραπάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και τα κέρδη της 1800 ευρώ.

• Το θέμα εγγραφής δικαιώματος του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 24% εις βάρος των περιουσιών των κατοίκων των Ριζωμάτων κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα. Θέμα για το οποίο τοποθετούμενος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης, ο οποίος είναι και νομικός, σημείωσε πως ενέγραψε δικαιώματα το Ελληνικό Δημόσιο εις βάρος των περιουσιών στα Ριζώματα. Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε και μία αναφορά σε ενέργειες του Δήμου, κάνοντας γνωστό ότι η νομική υπηρεσία μετά την ενημέρωση που έκαναν στους κατοίκους των Ριζωμάτων, θα ετοιμάσει αδαπάνως μια ένσταση, που θα κατατεθεί ατομικά από τους κατοίκους των Ριζωμάτων στο κτηματολόγιο. Και πως αν απορριφθεί αυτή, θα πρέπει στη συνέχεια να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής